Дружина Патріка Свейзі тікала від нього вночі

9 квітня 2010, 19:12

Вдова Патріка Свейзі Ліза Ніємі після 34 років шлюбу згадує, як їхню сім'ю ледь не зруйнував алкоголізм актора.

Про те, як йому вдалося подолати згубну звичку, та як мужньо він опирався смертельній хворобі, Ліза розповіла в інтерв'ю "The Times", пише "Times Online".

53-річна Ніємі, яка є співавторкою книги мемуарів Свейзі "The Time Of My Life" згадує, що характер актора дуже змінювався під впливом алкоголю. У 2006-му це дійшло межі.

"Він був періодичним алкоголіком. Це могло початися, тоді припинитися, а згодом підкрадалося знов", - каже вона.


Знаходитися поряд із ним в такі моменти було нестерпно. Жінка боялася свого чоловіка, хоча Свейзі ніколи її не бив.

"Він був геть іншим... це не насильство, не побиття, це емоційна непередбачуваність, і це дуже, дуже боляче, бачити як хтось, кого ти любиш, руйнує себе. Я сказала йому: "Я маю піти. Я не можу сидіти тут і дивитися, як ти помираєш", - згадує Ліза.

Вона втекла від чоловіка просто посеред ночі. На запитання, чому ж вона не пішла, коли Свейзі не спав, жінка засміялася.

"Тому що тоді він стріляв би по шинах автомобіля. Я не хотіла ризикувати", - каже вона.

"Це була геть інша особистість, коли він багато пив. Він був найкращою людиною на планеті, коли не випивав", - додає Ніємі.

Ліза Ніємі та Патрік Свейзі прожили разом 34 роки

Свейзі кинув пити лише тоді, коли Ліза пішла від нього. Він вирушив до центру реабілітації і навіть звертався по допомогу до екстрасенса.

Більше подружжя не розлучалося. Дізнавшись про те, що він хворий на рак підшлункової залози, Патрік Свейзі не опустив рук.

Смерть підбиралася до актора вже двічі - вперше, коли кінь жбурнув ним об дерево, вдруге - коли Свейзі втратив свідомість, керуючи своїм літаком.

Актор опирався хворобі із притаманною йому впертістю. Дружина каже, що у ті тяжкі часи вона побачила найкращий бік свого чоловіка.

"Я вирішила забрати його додому, за тиждень-два він помер. Мені хотілось би сказати, що наша остання розмова була глибокою. Можливо, вона й була такою... Ми знов і знов казали одне одному, що кохаємо", - згадує Ніємі.

Ліза була поряд із актором і того дня, коли серце Свейзі припинило битися. Вона тримала його руку до останньої миті.

Вона каже, що досі відчуває його присутність і питає у Патріка поради, коли їй скрутно. Вони зустрілися ще підлітками у школі танців, якою керувала мати Свейзі, у шлюбі ж прожили 34 роки. Вони завжди шкодували лише про те, що не мали дітей.

Нагадаємо, 57-річний актор помер 14-го вересня 2009-го року від раку підшлункової залози.

Глядачі усього світу пам'ятають Патріка Свейзі за ролями у стрічках "Брудні танці", "Північ та південь", "Привид", "На гребені хвилі", "Стрибок" та багатьох інших.

Фото "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів