Ватикан пробачив гріхи "The Beatles"

12 квітня 2010, 16:08

За ініціативою Папи Римського Бенедикта XVI католицька церква визнала здобутки гурту "The Beatles" у світовій поп-музиці та пробачила "ліверпульській четвірці" їхні колишні гріхи.

Зокрема, музикантам пробачені їхні блюзнірські висловлювання, вживання наркотиків та навіть "сатанинські послання" у текстах пісень, пише "The Telegraph".

Через 40 років після розколу легендарного гурту на першій шпальті офіційної газети Ватикану "L'Osservatore Romano" розміщено схвальну статтю про "коштовний діамант" "The Beatles", їхні досягнення та "гарні мелодії".

Таке раптове палке захоплення може здивувати багатьох католиків, враховуючи публічні напади учасників гурту на організовану релігію.


До того ж, пропаганда сексу, наркотиків та рок-н-ролу як способу життя також сприяли тому, аби Ватикан вважав "The Beatles" нічим іншим, як джерелом поганого впливу.

"Це правда, що вони вживали наркотики, через свій успіх жили життям, сповненим надмірностей, навіть казали, що вони більші за Ісуса та лишали загадкові послання, які, ймовірно, були навіть сатанинськими", - пишеться у статті.

"Вони не стали б найкращим прикладом для сьогоднішньої молоді, проте вони в жодному разі не були й гіршими. Їхні гарні мелодії змінили музику та продовжують дарувати задоволення", - стверджує газета.

До слова, у 2008-му році Ватикан офіційно пробачив одного з "бітлів" Джона Леннона за його висловлення 40-річної давнини.

Так, легендарний співак в одному зі своїх казав: "Християнство піде. Воно зникне та відступить. Я не мушу сперечатися про це, я правий та цьому буде підтвердження. Зараз ми більш популярні, аніж Ісус, я не знаю, що зникне першим - рок-н-рол чи християнство".

У Ватикані зауважили, що це були лише "хвастощі англійського хлопця з робочого класу, який намагався впоратися із несподіваним успіхом".

Попри те, що сер Пол МакКартніта Джордж Харрісон були похрещені як католики, вони ніколи не слідували за вірою. Наприкінці 1960-х усі члени гурту захопилися східним містицизмом, а Харрісон пізніше став відданим послідовником руху "Hare Krishna".

"Що до мене, Бог є у моєму житті. Я не уникаю цього. Я думаю, що був у пошуку з 1960-х", - зізнався нещодавно майже 70-річний Рінго Старр.

До речі, минулого літа сам Папа Римський Бенедикт XVI записав свій дебютний альбом на тій самій студії, де колись творили "The Beatles".

Фото "АР"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів