Черновецького і Януковича поєднав абсент. ФОТО

15 липня 2010, 15:04

В одному з київських кафе на Подолі продають "політичні коктейлі". Так, незабаром столичні жителі зможуть замовити на дім коктейль "Черновецький", "Азаров", "Янукович" або ж безалкогольну суміш "Тимошенко".

Винайшов коктейлі бармен-іранець Шаян Шармс. За його словами, баночки з коктейлем можна буде замовити по телефону всього за 50 гривень, пише "Сегодня".

"Це ємності з маленьким шейкерів нагорі і з наклейкою-інструкцією, адже в баночці будуть лише необхідні інгредієнти, а змішати потрібно буде самому. Крім того, сік або прикраси в деяких випадках також потрібно буде додати самостійно", - розповів нам Шаян.

Ну а поки що випити "рідких політиків" можна безпосередньо в барі, причому нова політична обстановка спонукала бармена розширити асортимент. Зокрема, було створено три нові коктейлі: "Захід Космосу", "Вогні Донбасу" і "Азаров".


Причому коктейлі на честь Януковича та Черновецького мають спільну складову - абсент.

"Захід" зроблений на честь фактичного завершення епохи Леоніда Черновецького. Він з розряду подвійних шотів (два шота п'ються залпами один за одним): Спочатку ви вип'єте міцну складову - кампарі для апетиту і абсент з лаймовим фрешем, а потім солодку - гранатовий сік із сиропом. У "Заході" також є кілька крапель вершків, що символізують зірки Галактики", - розповів винахідник.

"Захід Космосу" - Черновецький у "рідкому стані"

"Вогні Донбасу" справді горять: апельсиновий сік і абсент підпалюються, потім додається кориця для іскор. А от коктейль "Азаров" - зовсім специфічний, вірніше, це навіть страва.

"Чарка горілки в поєднанні з скоринкою хліба та салом, ягодами калини і зеленою цибулею - ліки для прем'єра, щоб вивчив добре українську", - пояснив Шаян.

Бармен розповідає, що зараз у нього найчастіше беруть міцний коктейль "Черновецький" (ментоловий лікер, самбука і інші секретні інгредієнти) і "Янукович" (блю Кюрасао і цитрусовий лікер). Вони коштують по 60 гривень.

"Вогні Донбасу" (ліворуч) створені на честь Януковича, а от коктейль "Азаров" - це і випивка, і закуска

А ось "Тимошенко" стала нецікава після провалу на виборах, тому бармен перевів цей коктейль в безалкогольні і знизив на 15 гривень ціну - до 45.

Так з Юлі було прибрано лікер "Бейліз" і залишено просто молочний коктейль.

Перед виборами, каже Шаян, у нього побував представник Анатолія Гриценка і попросив придумати коктейль імені свого начальника. Але бармен його так і не зробив - мовляв, не було натхнення.

Нагадаємо, ТаблоID вже писав, що перші "політичні коктейлі" з'явилися напередодні виборів президента.

Фото "Сегодня"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів