Помер Микола Мозговий

30 липня 2010, 11:17

В ніч з четверга на п'ятницю пішов з життя народний артист України, естрадний співак і композитор Микола Мозговий.

Про це повідомляє "Комсомольська правда в Україні" з посиланням на власні джерела.

Миколі Мозговому було 63 роки.

Прощання відбудеться в неділю, 1-го серпня, в Палаці культури "Україна".


Мозговий є автором пісень "Зачаруй нас, любов", "Серце скрипки", "Тополиний край", "Минає день", "Рідний край", (яку заспівала Софія Ротару).

Микола Петрович народився в 1947-му році в Хмельницькій області. Закінчив Київську консерваторію.

Починав кар'єру естрадного співака в івано-франківському ВІА "Беркут". У 1977-му році був запрошений до Київського мюзик-холу.

Микола Мозговий з донькою Оленою

Слава до нього прийшла спочатку як до композитора - в 1979-му році Софія Ротару заспівала його "Рідний край". Потім Микола переходить в Укрконцерт і з того часу виконує тільки власні пісні.

Спочатку Мозговий співав з ВІА "Мальви", потім, коли у 1986-му році йому присвоїли звання заслуженого артиста, зібрав власний гурт "Вересень".

З 1999-го року завідував кафедрою теорії та методики постановки голосу Інституту мистецтв при Національному педагогічному університеті імені Драгоманова, професор, кандидат наук.

З 2005-го року - генеральний директор Національного палацу «Україна».

За три місяці до смерті Микола Петрович намагався домогтися реконструкції палацу "Україна" - збирався на прийом до Януковича, але не встиг.

Маючи вищу музично-вокальну освіту Мозговий, ніколи не скупився на "компліменти" на адресу сучасного українського шоубізу. "Майже всі наші знамениті співаки - фанерщіки", - любив казав народний артист.

До речі, шкідливих звичок у Миколи Мозгового не було, не курив співак тому як берег голосові зв'язки, а випити чогось міцнішого міг зрідка зібравшись з колегами після того, як вони відіграють концерт.

Фото "Сегодня"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів