Кемпбелл зізналася в отриманні "кривавих діамантів"

5 серпня 2010, 16:24
Скандальна модель Наомі Кемпбелл зізналася, що вона отримала лише декілька "непоказних" алмазів від президента Ліберії Чарльза Тейлора.

Про це чорношкіра красуня заявила в четвер на судовому процесі, щодо Тейлора у справі про "Кривавий алмаз", передає "ВВС".

Наразі триває процес Спеціального суду по Сьєрра-Леоне, де екс-президента Ліберії звинувачують у скоєнні військових злочинів у цій країні.

На слухання в Гаазі Кепмбелл виступила свідком. Так, за даними слідства, в 1997-му році супермодель отримала великий діамант, здобутий нелегальним шляхом, від ліберійського диктатора Чарльза Тейлора.

Коштовний подарунок був вручений Наомі у в будинку колишнього президента ПАР Нельсона Мандели.


Прокурори Гаагського суду заявляють, що свідчення супермоделі можуть стати доказом того, що Тейлор отримував діаманти від повстанців у Сьєрра-Леоне, забезпечуючи їх зброєю.

Раніше супермодель відмовлялася давати свідчення. Та цього разу вона таки змушена була говорити.

Кемпбелл заявила, що два чи три необроблених каменя вона отримала після званої вечері у колишнього президента ПАР Нельсона Мандели, на який, серед інших, була також запрошена американська актриса Міа Ферроу.

За словами супермоделі, вона спала у своїй кімнаті, коли її розбудив стукіт у двері.

"Відкривши двері, я побачила двох людей, які дали мені невеликий мішечок зі словами:" Це подарунок для вас", - повідомила Кемпбелл на суді.

За її словами, ці люди не представилися. Вона, не ознайомившись з вмістом мішечка, поклала його поруч зі своїм ліжком і знову заснула.

"Я розв'язала мішечок наступного ранку, коли прокинулася. У ньому було кілька каменів. Вони були маленькими і непоказними", - сказала Кемпбелл. За її словами, всередині мішечка не було жодної записки.

Кемпбелл також повідомила суду, що вона розповіла про це за сніданком Фарроу і своєму колишньому агенту. Потім хтось із них сказав, що це, швидше за все, був подарунок від Чарльза Тейлора.

У той час, за словами Наомі, вона нічого не знала з приводу законодавства про необроблені діаманти, які заборонені до вивезення в низці африканських країн.

У суді Кемпбелл заявила, що віддала отримані діаманти представнику Дитячого фонду Нельсона Мандели. Однак у листі, направленому фондом і зачитаному в ході судового засідання адвокатом Тейлора, організація не підтвердила, що отримала діаманти від Наомі Кемпбелл або від будь-кого ще.

Фото "АР"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів