Наомі Кемпбелл збрехала у суді?

10 серпня 2010, 14:41

Актриса Міа Ферроу заявила на суді в Гаазі, що супермодель Наомі Кемпбелл отримала від людей колишнього президента Ліберії Чарльза Тейлора "величезний діамант".

Таким чином показання Ферроу суперечать заявам Кемпбелл, яка запевняла, що невідомі люди вручили їй два або три "непоказних" каменя, пише "ВВС".

За даними слідства, у 1997-му році модель отримала необроблений діамант від диктатора Тейлора у будинку колишнього президента ПАР Нельсона Мандели.

Однак Наомі заявила, що вона не знала, що подаровані їй камені були діамантами, і від кого був цей подарунок.


Водночас Ферроу, яка також була присутня тоді у будинку Мандели, повідомила суду, що коли Кемпбелл спустилася на сніданок на наступний ранок, вона почала розповідати про діаманти ще до того, як сіла за стіл.

За словами Ферроу, супермодель розповіла, що вночі її розбудили люди від Чарльза Тейлора, які передали її "величезний діамант".

Ферроу заявила, що Кемпбелл сказала, що хоче віддати діамант Дитячому фонду Нельсона Мандели.

До слова, минулого тижня "чорна пантера" повідомила суду, що передала діаманти фонду. Представник фонду, у свою чергу, передав коштовне каміння поліції. У неділю поліція підтвердила, що каміння є справжніми діамантами.

Міа Ферроу (ліворуч) каже, що Кемпбелл знала, що діаманти їй дарує Тейлор

Після Ферроу свої свідчення суду має дати агент Кемпбелл Керол Вайт. У заяві, представленому суду, Вайт повідомила, що Кембелл трохи фліртувала з Тейлором.

За її словами, супермодель і екс-президент також обговорювали і те, що Кемпбелл отримає від Тейлора діаманти. Минулого тижня Наомі категорично заперечувала те, що подібне мало місце.

Звинувачення про те, що Кемпбелл отримала необроблені діаманти від ліберійського диктатора, вперше з'явилися в заяві Міа Ферроу.

У квітні Кемпбелл заявила в інтерв'ю американському каналу "ABC", що вона "ніколи не отримувала діамантів" від Тейлора і не хоче про це говорити. А пізніше говорила, що не хоче бути замішаною в процес над Тейлором і побоюється за свою безпеку, якщо це все ж таки відбудеться.

Чарльза Тейлора звинувачують у тому, що на виручені від продажу діамантів гроші він купував зброю для бойовиків угруповання, що діяв на території Сьєрра-Леоне.

Фото "АР" та "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів