Медведєв провалив операцію з показової скромності

4 жовтня 2010, 18:04

Президент Росії Дмитро Медведєв влаштував показову "порку", але сам дав маху. Він звільнив одного з генералів за приховування доходів, а потім "засвітив" музичний центр ціеою у 200 000 доларів, повідомляє сайт "Слон.ру".

Наприкінці вересня Медведєв звільнив зі служби і відсторонив з посади такого собі генерал-майора Збройних Сил Росії Гайдукова.

Згідно з повідомленням на сайті президента РФ, причиною звільнення став "факт порушення державним службовцем вимог до службової поведінки, що втілився у наданні недостовірних даних".

Одним словом, військовослужбовець "забув" оприлюднити частину своїх доходів.


Водночас минулого тижня сам президент Російської Федерації особисто провалив операцію з пропаганди скромності у вищих щаблях влади.

У поле зору прискіпливих громадян потрапив випадок неформальної зустрічі прем‘єр-міністра Росії Путіна з Медведєвим.

По-перше, замість фуа-гра, рябчиків з чорною ікрою та інших разносолів з меню кремлівських прийомів, колишній та нинішній президенти напивалися молоком і заїдали його чорним хлібом.

По-друге, на фото з Медведєвим і Путіним на задньому плані маячив музичний центр, який коштує ледве не $200 000. І то, якщо держзакупівлі пройшли чесно - найчастіше ціна на них для держави виростає в рази. Принаймні так кажуть уїдливі громадяни-блогери.

Медведєв (праворуч) і сам грішний, коли йдеться про вимоги до службової поведінки. Свідчення тому - цяцька за 200 000 доларів

Навіщо "скромнику" Медведєву така дорога цяцька - питання.

Фото зроблено в офіційній резиденції президента у Горках, а музичний центр, швидше за все, куплено на бюджетні гроші, і він стоїть на балансі держуправління справами.

Та й навряд чи у Дмитра Анатолійовича настільки музичний слух, щоб він помітив різницю у звучанні цього центру та систем, які коштують у десятки і сотні разів менше.

"Тож питання про сигнали, які російське вище керівництво посилає своїм підлеглим, та й усім нам, залишається відкритим. Тому що демонстративне споживання розкошами руйнує довіру до заклинань, що їх виголошують з високих трибун, про ефективність витрат, боротьбу з корупцією, нестачу коштів на вирішення соціальних проблем", - пише сайт "Слон.ру".

Фото з сайту президента Росії

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів