Рікі Мартін, Елтон Джон і "Гаррі Поттер" стали на захист геїв

7 жовтня 2010, 10:17

Відомі артисти Рікі Мартін та Елтон Джон виступили на підтримку нового проекту "Не байдуже", започаткованого фондом захисту прав геїв та лесбійок "True Colours Fund".

Метою проекту є привернути увагу суспільства до численних злочинів на ґрунті ненависті, які кояться щодня відносно людей із нетрадиційною орієнтацією, повідомляє "Just Jared".

"Щоразу, коли я чую про злочин на ґрунті ненависті, я шокований та засмучений", - каже сер Елтон Джон у відео зверненні, текст якого наводить сайт "Towleroad.com".

"Однин з таких актів насильства та залякування відбувається приблизно щогодини кожен день", - веде далі Мартін, який нещодавно офіційно визнав себе геєм.


Мартін та Джон відверто заявляють про свою нетрадиційну сексуальну орієнтацію

У проекті також бере участь комедійна актриса Ванда Сайкс, відома за стрічками "Еван всемогутній" та "Моя суперколишня".

"Уявіть собі, що ви йдете вулицею й гадаєте, чи це той день, коли вас відлупцюють або навіть вб'ють лише за те, ким ви є", - говорить вона.

Засновницею ж самого фонду "True Colours Fund" є американська співачка Сінді Лаупер.

Публічно закликав до толерантності й юний актор Деніел Редкліфф, який співпрацює із організацією "The Trevor Project", що надає психологічну допомогу людям із нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

"На нас лежить відповідальність бути кращими стосовно одне одного, й приймати відмінності одне одного, незалежно від сексуальної орієнтації, статевої ідентичності, раси, здібностей або релігії, й ставати на захист того, над ким знущаються", - сказав Редкліфф.

Редкліфф став на підтримку геїв

"Якщо друг почувається пригніченим або каже, що замислюється про те, аби вкоротити собі віку, ми маємо поставитися до цього серйозно й допомогти", - закликав "Гаррі Поттер".

Приводом для такого звернення Редкліффа стали дві трагедії, які днями сколихнули Сполучені Штати, повідомляє "MTV".

18-річний студент Тайлер Клементі кинувся з мосту після того, як його товариш по кімнаті виклав у інтернет відео його інтимної зустрічі із чоловіком. А 13-річний Сет Волш повісився, не витримавши кпинів з приводу своєї сексуальної орієнтації.

Фото "АР", "Reuters" та "АР"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів