Майкл Джексон очолив список найзаможніших небіжчиків

26 жовтня 2010, 12:17

Співак Майкл Джексон опинився на першому місці в рейтингу "Forbes" найбагатших покійних знаменитостей.

Король поп-музики навіть після смерті продовжує заробляти чималі гроші. Так, за останній рік продажі альбомів Джексона, прибутки від фільму-концерту "This Is It", авторські права та платня за використання імені співка принесли його нащадкам 275 мільйонів доларів.

До слова, минулого року Майкл посідав третю сходинку в аналогічному рейтингу. Тоді посмертний прибуток артиста складав 90 мільйонів доларів.

А влітку цього року у ЗМІ з'явилися інші дані щодо посмертного заробітку Джексона. Тоді артистові приписали мільярд доларів.


Джексон заробляє після смерті мільйони

Другу сходинку у цьогорічному рейтингу посів легендарний Елвіс Преслі. Зірка рок-н-ролу у 2010-му заробив 60 мільйонів.

На третій позиції опинився автор "Володаря кілець" та "Хоббіта" Джон Рональд Руел Толкієн. Посмертні прибутки покійного письменника оцінили у 50 мільйонів доларів.

Четвертим став Чарльз Шульц, автор коміксів про собаку Снуппі та його господаря - "Peanuts". За 2010-й рік він заробив для нащадків 33 мільйони доларів.

А завершує п'ятірку найзаможніших покійників співак Джон Леннон з 17 мільйонами доларів.

Леннон досі в серцях мільйонів

Також до рейтингу покійників-багатіїв серед інших потрапили музикант Джимі Хендрікс, вчений Альберт Ейнштейн, актор Стів Макквін та телепродюсер Аарон Спеллінг.

А от минулорічний лідер - дизайнер Ів Сен-Лоран - цього року до списку не потрапив.

До слова, щоб потрапити до рейтингу покійних знаменитостей, їхні нащадки повинні були заробити на їхньому імені у період з жовтня 2009-го по жовтень 2010 хоча б 5 мільйонів доларів.

Фото "АР" та "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів