Джексон після смерті заробив мільярд доларів

23 червня 2010, 13:19

Статки покійного короля поп-музики Майкла Джексона виросли на 1 мільярд доларів. Саме таку суму "заробив" артист за рік, що минув після його смерті.

Зокрема, 383 мільйонів доларів склали доходи від продажу альбомів Джексона, ще 400 мільйонів приніс фільм "This Is It", передає "ВВС" з посиланням на "Billboard".

Залишок заробленої суми складають видані спадкоємцями співака ліцензії на використання образу і записів Майкла, а так відрахування за використання авторських прав.

Тільки останній контракт з фірмою "Sony" приніс спадкоємцям Джексона 31 мільйон доларів.


Згідно з угодою "Sony Music Entertainment" протягом семи найближчих років випустить 10 альбомів із записами останніх пісень поп-ідола, в тому числі тих, які ніколи не виходили раніше.

У документі зазначено, що спадкоємці Майкла Джексона мають заробити на цій угоді від 200 до 250 мільйонів доларів.

Незважаючи на те, що Джексон не встиг дати жодного концерту в рамках свого турне "This Is It", доходи від продажу квитків, які шанувальники співака не стали повертати, залишивши собі в якості сувенірів, склали 6,5 мільйони доларів. Щоправда, 5 мільйонів дісталося компанії, яка займалася рекламної кампанії туру.

До слова, музична фірма "Mijac", яка належала Майклу, оцінюється приблизно в 150 мільйонів доларів. За підрахунками, за минулий рік вона заробила для спадкоємців співака ще 50 мільйонів.

Джексон також був співвласником "Sony/MTV". Тож після смерті артиста його спадкоємцям належить половина акцій компанії, щорічний дохід від яких складає десь 80 мільйонів доларів.

Нагадаємо, популярний співак Майкл Джексон помер 25-го червня 2009-го року. На момен смерті поп-королю було 50 років.

Фото "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів