На весіллі принца Вільяма порушать королівські традиції

6 січня 2011, 13:04

Сент-Джеймський палац, який вже майже 300 років вважається офіційною лондонської резиденцією британських монархів, оприлюднив деталі майбутнього королівського весілля.

Принц Вільям, другий в черзі на британський престол, і його наречена Кейт Міддлтон під час шлюбної церемонії порушать багаторічні традиції, повідомляє "ВВС".

Так, Кейт прибуде на весілля у Вестмінстерське абатство на автомобілі, а не в кареті, як це було на всіх королівських весіллях.

Пропозиція про авто надійшла від самої нареченої, якій закортіло приїхати в абатство без зайвої "помпи і розкошів", які неминучі у разі поїздки в кареті.


Окрім цього, незвичним буде й багатолюдний прийом після церемонії, оскільки зазвичай після її закінчення влаштовується лише приватний весільний сніданок.

Нагадаємо, весілля принца Вільяма та Кейт Міддлтон відбудеться 29-го квітня у Вестмінстерському абатстві, де вже тисячу років проводяться коронації, одруження і похорон членів королівських сімей. Цей день буде оголошено у Сполученому Королівстві вихідним.

Згідно з оприлюдненим розкладом урочистостей, церемонія розпочнеться в абатстві об 11:00 за британським літнім часом.

Службу буде вести настоятель Вестмінстерського абатства, але вінчати Вільяма та Кейт буде архієпископ Кентерберійський, а єпископ Лондонський виголосить вітальну промову.

Після служби молодята вирушать у кареті з кортежем до Букінгемського палацу тим же маршрутом, яким до цього проїде наречена.

Королева Єлизавета II влаштує на честь Вільяма та Кейт прийом, на який будуть запрошені "ті, хто має відношення як до офіційного, так і до приватного життя молодят".

Увечері спадкоємець престолу принц Чарльз, батько Вільяма, влаштує у Букінгемському палаці приватну вечерю, після чого буде бал для близьких і рідних.

Очікується, що перед початком прийому в Букінгемському палаці молодята - відповідно до іншої давньої традиції - вийдуть до публіки на балкон на західному фасаді палацу, який виходить на алею Мелл. І люди, які зберуться тут, напевно захочуть побачити їх "публічний поцілунок" - такий, який продемонстрували принц Чарльз і принцеса Діана в день їхнього весілля у 1981-му році.

За словами особистого секретаря принца Вільяма, він і його наречена хочуть, щоб їх весілля стало "справжнім святом для країни та Співдружності ", але при цьому дуже піклуються про те, щоб зберегти вірний баланс у важкі для британської економіки часи.

За саме одруження заплатять королівський двір і сім'я Міддлтон, а платникам податків доведеться взяти на себе послуги транспорту та забезпечення заходів безпеки.

Фото "ВВС"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів