Горбачов пообіцяв Шерон Стоун і Макаревичу дожити до 90 років

31 березня 2011, 13:31

Кінозірки, співаки і політики зібралися на гала-концерті на честь 80-річчя колишнього президента СРСР Михайла Горбачова.

У середу в лондонському "Альберт-холі" перший і єдиний президент СРСР відсвяткував свій ювілей та вручив премію "Людина, яка змінила світ", пише "ВВС".

Володарів премій вибирав особисто Михайло Горбачов.

Нагороди вручалися в трьох номінаціях - "Перебудова" (її власником став засновник інтернету сер Тім Бернерс-Лі), "Гласність" (вручено засновнику американської телевізійної мережі CNN Теду Тернеру) і "Прискорення" (її отримав 25-річний кенійський інженер Еванс Вадонго, що розробив лампу на сонячних батареях).


На початку заходу Горбачов зізнався:

"Я навіть і не думав, що доживу до 80 років, а тепер я вже беру зобов'язання дожити до 90 років".

Горбачов відсвяткував 80-річчя ще 3-го березня у Москві. Та у Лондоні була більш велика гулянка

Як і анонсувалося раніше, ведучими концерту стали голлівудські зірки Шерон Стоун і Кевін Спейсі.

"Це просто вражаюче - коли була дитиною зростала і, я бачила країну, з якою ми були в конфлікті. А тепер у мене є неймовірна можливість поїхати в цю країну і навіть працювати з (її колишнім лідером) заради благих цілей по всьому світу. Це доводить, що конфліктувати з кимсь немає необхідності", - зазначила Стоун.

На концерті серед інших виступали Ширлі Бейсі, Брайан Феррі, група "Scorpions", Пол Анка, а також диригент Валерій Гергієв і Лондонський симфонічний оркестр.

Вечір завершився спільним виступом лідера російської групи "Машина времени" Андрія Макаревича і Пола Анки, які разом написали пісню спеціально для горбачовського ювілею.

Шерон Стоун і Кевін Спейсі були "рульовими" вечора

На сцені їм допомагали Кетрін Дженкінс і російський "Хор Турецького".

Серед знаменитостей, які брали участь у вечорі, були також губернатор Каліфорнії Арнольд Швацнеггер, президент Ізраїлю Шимон Перес, екс-президент Польщі Лех Валенса, колишній державний секретар США Джордж Шульц, актори Х'ю Грант і Міла Йовович.

При цьому з відеозверненнями з нагоди 80-річчя Горбачова виступили колишній президент США Білл Клінтон, а також музиканти Стінг і Боно.

Окрім запрошених, в залі були люди, що купили квитки, вартість яких склала від 195 до 100 тисяч фунтів.

Квитки на захід коштували чимало грошей

Вся виручка від концерту буде спрямована благодійним організаціям, що допомагають боротьбі з раковими захворюваннями, в тому числі - Фонду імені Раїси Горбачової.

Фото "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів