Путін не покликав до себе Шевчука

29 квітня 2011, 15:21

Російський прем'єр-міністр Володимир Путін не запросив на зустріч з митцями рокера Юрія Шевчука. А деякі з інших артистів та поетів самі відмовилися бачитися з політиком.

У п’ятницю Путін мав зустрітися в Пензі з російськими діячами театру і кіно, пише "ВВС".

Однак не всі запрошені митці горіли бажанням зустрітися з політиком. Так, творці гучного телепроекту "Поет і громадянин" Дмитро Биков та Михайло Єфремов запрошення прем'єра відхилили.

Проект до недавнього часу виходив на телеканалі "Дощ". Єфремов читав сатиричні вірші Бикова про російську політику і керівництво Росії.


Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков підтвердив інформацію про те, що поет і актор відмовилися від участі у зустрічі, і не втримався від критики на адресу Бикова, пригадавши, як той не прийшов на зустріч два роки тому з прем'єром.

"З Биковим відбулася та сама історія, що і минулого разу. Скільки було коментарів шанованого нами Бикова, він фактично став просто Прометеєм. Це було так само, як цього разу: його запросили, він не приїхав, а потім він розповідав, що ніхто його і не запрошував", - зауважив речник Путіна.

За даними Пєскова, формальною причиною відмови Бикова і Єфремова від участі у зустрічі стала їх завантаженість: "Я чув, що Биков написав нові вірші, і, судячи з усього, вони з Єфремовим будуть записуватися".

Проте, додав прес-секретар, в уряді не втрачають надії на те, що діячі культури все ж таки знайдуть час на спілкування з прем'єром.

Шевчука до Путіна не покликали

Телепроект "Поет і громадянин" за участю Бикова і Єфремова вийшов на екрани в лютому цього року, але після п'яти випусків був закритий.

За словами гендиректора телеканалу "Дощ" Наталії Синдєєва, в шостій серії, яка так і не вийшла в ефір, Биков дозволив собі образливі висловлювання на адресу правлячого тандему.

"Незважаючи на те що вірш написано, як завжди, дуже талановито, на наш погляд, в ньому є фрази, які здатні образити не політика, а людину. А нам цього дуже не хочеться", - пояснила тоді Синдєєва.

У вірші мова йшла про розбіжності між Путіним і Медведєвим з приводу міжнародної військової операції в Лівії. Прем'єр, зокрема, говорив главі держави: "Запам'ятай, Діма, ти з молодших...".

Є ще один діяч мистецтва, який точно не візьме участь у зустрічі з Путіним. Але не тому, що відмовився, а тому, що його не запросили.

Як повідомив прес-секретар глави російського уряду Дмитро Пєсков, запрошення не направлялося рок-музиканту Юрієві Шевчуку, який став героєм минулорічної зустрічі Путіна з інтелігенцією в Санкт-Петербурзі.

"Шевчук все ж таки більше музикант. Шевчука не запрошували, все ж таки він у меншій мірі театрал - не сумніваємося, що в якихось майбутніх форматах ми ще неодноразово будемо мати можливість його бачити на заходах за участю Путіна", - зауважив речник прем’єра.

Нагадаємо, у травні 2010 року Шевчук запитав у Путіна, чи буде розганятися черговий мітинг опозиції в Петербурзі, і чи присутній у плани прем'єра серйозна, чесна лібералізація суспільного життя в Росії.

"Потрібна свобода преси, тому що її зараз немає. Є півтори газети і пів телебачення. Насправді те, що ми бачимо по "ящику" - це навіть не полеміка, це ті ж марші та гімни. Насправді протестний електорат в країні зростає, ви це теж знаєте", - сказав тоді музикант -.

Однак ще більше, ніж питання Шевчука, обговорювалося в інтернеті незвичайна поведінка Володимира Путіна, який поцікавився у відомого всій країні поета, композитора і виконавця, хто він такий.

"А як Вас звати, вибачте?" - поцікавився прем'єр, вислухавши питання Шевчука.

"Юра Шевчук, музикант", - представився той.

Фото "Сегодня"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів