Режисер Ларс фон Трієр назвався нацистом та пожалів Гітлера

18 травня 2011, 18:09

Відомий датський кінорежисер Ларс фон Трієр оголосив себе нацистом та повідомив, що розуміє Гітлера та співчуває йому.

Цю шокуючу заяву 55-річний митець зробив під час прес-конференції у Каннах, куди він привіз свій новий фільм "Меланхолія", пише "The Hollywood Reporter".

"Тривалий час я гадав, що я єврей, і я був щасливий бути євреєм", - почав режисер у відповідь на запитання про його коріння.

"А тоді я познайомився з Сюзанною Бір (режисеркою, яка є наполовину єврейкою) та вже не був такий щасливий. А згодом я дізнався, що насправді я – нацист. Мої рідні були німцями. І це принесло мені деяке задоволення. Що я можу сказати? Я розумію Гітлера… І трохи йому співчуваю", - сказав фон Трієр.


Далі режисер наголосив, що він не схвалює Другу світову війну та геть не має нічого проти євреїв, проте Ізраїль все ж таки назвав "скабкою в дупі".

"Як мені тепер викрутитися? Добре. Я - нацист", - жартома констатував він.

Наступним своїм проектом Трієр пообіцяв зробити порнофільм за участю Кірстен Данст та Шарлоттою Генсбург або ж відзняти стрічку з назвою "Остаточне вирішення" (натяк на термін часів Третього рейху "Остаточне вирішення єврейського питання").

"Так. Ми, нацисти, любимо все великомасштабне", - запевнив жартівник.

Нагадаємо, ще одному відомому шанувальнику Гітлера – скандальному модельєрові Джону Гальяно загрожує півроку тюрми та чималий штраф.

Фото Reuters

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів