"Metallica" стали найавторитетнішими рокерами

1 червня 2011, 15:42

Американський колектив "Metallica" визнали найвпливовішим рок-гуртом за останні 30 років.

Почесне звання музикантам, за результатами проведеного опитування, присудив британський журнал "Kerrang!", повідомляє "Contact Music".

"Те, що (читачі) журналу "Kerrang!" проголосували за "Metallica" як за гурт, який найбільше змінив їхнє життя, викликає в мене дуже тепле відчуття", - сказав один із засновників гурту, барабанщик Ларс Ульріх.

Перший номер журналу він повсюди возив із собою під час "паломництва" до Англії, пригадав Ульріх. Тоді, в 1981-му році він був просто одержимий Новою хвилею британського хеві-металу.


"Metallica"

На другому місці в рейтингу опинився гурт "Green day", на третьому – британська команда "Iron Maiden", яку Ульріх назвав зразком усього того, чого його гурту колись хотілося досягти.

Завершують першу п’ятірку "Slipknot" та "My Chemical Romance". Наступні три сходинки посідають колективи "Linkin Park", "Bullet for my Valentine" та "Blink 182".

До десятки найвпливовіших, щоправда, лише на дев'яту сходинку, також потрапив екс-вокаліст "Black Sabbath" Оззі Озборн.

"Того, що сьогодні Оззі досі живий, уже достатнім обґрунтуванням для того, аби включити його до списку", - зазначило видання, натякаючи на непрості взаємини 62-річного рокера з наркотиками та алкоголем.

Завершує Топ-10 американська альтернативна рок-команда "Foo Fighters", створена в 1994-му році.

Фото "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів