Януковичу охоронців-психологів підбирали за вагою

14 липня 2011, 12:33

Охоронців для президента Віктора Януковича підбирали за вагою.

Про це розповів один із співробітників Управління держохорони, пише "Сегодня".

"Він бо людина велика, тому й охоронці мають бути такими, щоб змогли без проблем закрити його собою у разі загрози, а за потреби взяти за ноги й руки і перенести до машини", - розповів співрозмовник видання з УДО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президентські сек'юріті знають дві, а то й три іноземні мови, а рівень їх IQ - як мінімум 9 за 10-бальною шкалою.


Тепер до всіх необхідних якостей VIP-бодігарда додалося вміння розбиратися у психології.

Зазначається, що за останні роки кардинально змінилися критерії відбору до служби безпеки президента.

"Якщо у 90-х роках важливими були відмінні фізичні якості і в охоронці брали качків, то тепер до цього додалися ще й психологічні якості", - запевнило джерело газети зі служби безпеки президента.

"Він повинен бути хорошим аналітиком для того, щоб передбачати можливі загрози. Поглядом визначати, хто з натовпу може бути потенційно небезпечний. Крім того, повинно бути бажання тут працювати. Служба не з легких, але цікава", - каже один з керівників служби.

Повідомляється також, що платять охоронцям Януковича 4-7 тисяч гривень на місяць.

Як відомо, у середу в Києві стартував 7-й турнір Міжнародної Ліги професійних охоронців. Участь у ній взяли десятки охоронців з країн СНД, які охороняють президентів, вищих чиновників, відомих політиків і бізнесменів.

Фото "УНІАН"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів