Ющенко в літаку полюбляє мед, а Тимошенко особливий чай

26 липня 2011, 16:16

Екс-президента Віктор Ющенко на борт літака бере з собою мед, а екс-прем‘єр Юлія Тимошенко завжди замовляє улюблений чай.

Про це "Комсомольській правді в Україні" розповіли у цеху бортового харчування компанії "Аеро Кейтеринг", яка годує більшість пасажирів київського аеропорту "Бориспіль".

"Багато разів доводилося готувати для Віктора Ющенка. У політ він брав мед, а меню було дієтичне. Переважно це гречка, відварене м'ясо, якісь солодощі виключно на фруктозі. Мабуть, через хворобу йому потрібна була дієта", - розповідає інженер-технолог Тетяна Партова.

"Годували ми і екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Чогось ексклюзивного з її замовлень зараз і не пригадаємо. Все було в основному зі стандартного меню. Єдине прохання - це чай з бергамотом Teekanne у кожний політ. Це її улюблений напій", - зазначає жінка.


Так виглядає стіл у прем'єрському літаку

Як розповіла працівник компанії, доводилося їм годувати й зарубіжних лідерів держав.

"Набігалися ми, коли прилітав президента США Джордж Буш. Коли побачили список продуктів, взялися за голову - там були ексклюзивні овочі, фрукти, наприклад - рожеві дині. У Києві їх знайти непросто", - розповідає Партова.

"Також у списку були копченості, морепродукти і курячі ніжки. Напої, цукерки та шоколадні батончики вони привозили із собою. Приготування обіду для Буша контролювали ФБР і його особистий кухар", - додає жінка.

"А ось візит лідера В'єтнаму викликав у нас на кухні справжній ажіотаж. Коли привезли його посуд на обробку, збіглася вся кухня. На тарілках були якісь смішні черв'ячки, жучки і навіть змія", - каже працівник Аеро Кейтеринг".

За словами менеджера компнаїі Валентина Петрова, на чартерних рейсах часто замовляють легку вітамінізовану їжу. Зустрічаються і ті, хто звик на борту їсти сало, вареники, а також люди, які харчуються ексклюзивними стравами.

"Одного разу надійшло замовлення від клієнта доставити на чартер черепашачий суп. Довелося шукати його по всіх київських ресторанах. У результаті черепашки знайшлися лише у Сімферополі", - згадує менеджер.

Фото "Комсомольської правди в Україні"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів