Вакарчук назвав гурт цифрами і записався у Бельгії

7 вересня 2011, 16:34

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук створив групу мрії. Для запису платівки за технологіями 50-х років минулого століття у студії зібралися не старі друзі та колеги, і одній з найвідоміших музикантів України.

Новий проект Вакарчука отримав назву "96,7", повідомляє "Комсомольська правда в Україні" з посиланням на m1.tv.

Деталями майбутньої платівки Вакарчук ділився з журналістами просто в аеропорту, одразу після прибуття з Брюсселя. Власне, саме у Бельгії відбувся запис альбому.

"Ми вперше записувалися абсолютно всі разом. Це досить рідкісна технологія на сьогоднішній день. Ніхто не пише голос, інструменти разом, всі пишуть накладками вже кілька десятків років. Ми зробили це, як у добрі старі часи, як у п'ятдесятих роках, коли іншої можливості не було ", - каже Святослав.


За словами Вакарчука, ідея проекту з'явилася у нього рік тому. Хоча, як раніше писав ТаблоID, вперше про новий сольний проект Славко згадав у своєму мікроблозі Twitter в липні цього року.

Як повідомлялося раніше, кістяк українського супербенда складають як колишні, так і нинішні учасники "Океану Ельзи", а також декілька відомих музикантів.

Вакарчук розмістив портрети учасників свого нового гурту у Twitter

Так, за партію клавішних відповідальним став Дмитро Шуров. Діма відомий як обличчя проекту Pianoboy, учасник гурту "Esthetic Education", а також працював з відомою виконавицею Земфірою.

На бек-вокалі у групі "96,7" опинився Сергій Бабкін, виходець з гурту "П‘ятниця", а нині популярний сольний виконавець.

Барабани доручили Максиму Малишеву, а бас-гітару - Петру Чернявському з "Океану Ельзи".

Саундпродюсування взяв на себе клавішник "Океану" Мілош Єліч.

Результати спонтанної співпраці рок-музикантів меломани почують наприкінці осені, коли світ побачить дебютна платівка гурту "96,7".

Наразі невідомо, чому саме гурт отримав таку назву. Можна лишень зазначити, що псалом Бібілії 96-7 говорить: "Нехай посоромлені будуть усі, хто ідолам служить, хто божками вихвалюється! Додолу впадіть перед Ним, усі боги!"

Втім, якщо вірити сайту "Остров", число 96,7 - це "кількість ударів, що задають музикантам темп".

Фото з Твіттера Вакарчука

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів