Головного декоратора Кремля посадять на 15 років?

9 вересня 2011, 12:28

Відомого дизайнера Бориса Краснова підозрюють у здирництві. Головному декоратору Кремля і улюбленцю Путіна загрожує 15 років в'язниці

Про це повідомив Олександр Пулін, прес-секретар Останкінського районного суду, пише "Комсомольская правда". Саме в цей суд було передано матеріали справи для обрання запобіжного заходу для обвинувачених.

Краснова, який займався оформленням помпезної гулянки за участю президента Януковича, підозрюють у кримінальному злочині.

31-го серпня 2011 щодо Краснова і ще чотирьох його передбачуваних спільників порушено кримінальну справу за статтею "вимагання організованою групою з метою отримання майна в особливо великому розмірі".


Ця стаття передбачає до 15 років позбавлення волі.

"Борис Краснов, Сергій Шилов, Олег Литошенко, Юрій Богданов та Іван Дунаєв підозрюються у вимаганні 5 мільйонів рублів", - повідомив представник суду.

За словами чоловіка, саме в таку суму оцінено вартість компанії ТОВ "Група компаній "Інконнект", якою намагалися незаконно заволодіти п'ятеро підозрюваних. Фірма, на яку нібито спокусилися Краснов і Ко, займалася виставковим і консалтинговим бізнесом.

Художника-декоратора Бориса Краснова підозрюють у здирництві

Слідчі вважають, що у період з 7-го липня по 29-е серпня 2011 Краснов і компанія у різних закладах Москви особисто, а також по телефону і через e-mail вимагали у гендиректора компанії передати їм організацію. У хід йшли навіть погрози на адресу членів родини гендиректора.

За іронією долі Останкінський суд Москви погодився випустити Бориса Краснова з-під арешту під заставу у 5 мільйонів рублів. Рівно стільки ж вимагачі хотіли отримати шляхом захоплення фірми.

"Поки Борис Краснов перебуває під вартою. Його буде відпущено відразу після того, як кошти надійдуть на рахунок. Під арештом залишається Сергій Шилов. Який запобіжний захід буде обрано для Богданова і Дунаєва, суд вирішить 9-го вересня", - додав Пулін.

До речі, двоє з передбачуваних здирників - чиновники міністерства промисловості та торгівлі РФ. Сергій Шилов очолює департамент зовнішньоекономічних відносин. А Юрій Богданов обіймає посаду заступника начальника відділу виставок.

Олег Литошенко, який також перебуває під слідством, є заступником директора "Спортивне інформаційне агентство" Олімпійського комітету Росії. П'ятий підозрюваний Іван Дунаєв - головний менеджер інвестиційної компанії "ІК" Магма ".

Нагадаємо, Борис Краснов прославився як дизайнер сценічних декорацій. Він товаришує з багатьма зірками російського шоу-бізнесу, зокрема, з Аллою Пугачовою, і виконує замовлення грошовитих "шишок".

Як відомо, саме Краснов займався оформленням весілля дочки регіонала Юрія Іванющенка (якого в народі кличуть Юрою Єнакієвським).

Фото ТаблоID

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів