У суді показали фото мертвого Майкла Джексона. ФОТО

28 вересня 2011, 16:10

Через два роки після смерті співака Майкла Джексона розпочався суд над його особистим лікарем Конрадом Мюррейем.

58-річного медика звинувачують у ненавмисному вбивстві поп-короля і у злочинній недбалості.

В якості доказів на суді були продемонстровані шокуючі фотографії мертвого тіла Джексона, зроблені відразу після його смерті, пише "The Daily Mail".

Мюррей не визнає себе винним. Проте якщо його вина буде доведена, йому може загрожувати до чотирьох років в'язниці.


У суді вперше показали фото мертвого Джексона

Судові слухання, які транслюються в прямому ефірі по телебаченню і в інтернеті, почалися у вівторок, передає "ВВС".

До суду прибули батьки покійного Джексона Кетрін і Джо, а також його брати і сестри - Джанет, Джермейн, Ла Тойя, Ренді, Тіто і Реббіт.

Звинувачення стверджує, що Маррей ввів Джексону смертельну дозу потужного заспокійливого засобу "Пропофол", а потім залишив співака на напризволяще.

Як заявив заступник окружного прокурора Девід Уолгрен, прийом "Пропофолу" вимагає постійного медичного спостереження.

"Картина може почати погіршуватися дуже-дуже швидко, і якщо у тебе немає достатніх знань чи досвіду, все може завершитися смертю пацієнта", - сказав Уолгрен.

Мюррей не визнає себе винним у смерті поп-короля

Суд заслухав аудіозапис з голосом Майкла Джексона, де він плутано говорить про свої, заплановані на найближче майбутнє, концерти.

Як повідомив заступник прокурора, цей, вперше представлений публіці, аудіозапис, отриманий з мобільного телефону доктора Мюррея.

"Коли люди будуть йти з концерту, я хочу, щоб вони говорили: "Я ніколи нічого подібного не бачив!"- каже голос на плівці.

Звинувачення стверджує, що, почувши, як важко Джексон вимовляє слова, лікар повинен був би зрозуміти, що йому більше не можна давати "Пропофол".

Першим свідком з боку звинувачення має стати хореограф співака Кенні Ортега, який покаже відеозапис останніх репетицій 50-річного Джексона.

Також свідчення дадуть охоронці Джексона, лікарі швидкої допомоги та реанімації, куди був доставлений співак.

Буде заслухано і запис поліцейського допиту Конрада Мюррея, який було зроблено через два дні після смерті Джексона. Тоді лікар сказав, що давав своєму зірковому пацієнтові "Пропофол" від безсоння.

Водночас суддя не дозволив, щоб у ході процесу розглядалися інші подробиці особистого життя Джексона. Наприклад, його зловживання лікарськими препаратами.

І звинувачення і захист сконцентрують свою увагу виключно на останніх годинах життя Майкла Джексона.

Відомо, що напередодні смерті Джексон працював до півночі. На наступний день, 25-го червня 2009-го року, майже відразу ж після полудня, доктор Мюррей знайшов його в несвідомому стані в спальні.

Що сталося між цими двома подіями, залишається таємницею.

Адвокати обвинуваченого висувають версію про те, що Джексон сам якимось чином випив або прийняв додаткову дозу "Пропофолу" вже після того, як від нього пішов доктор Мюррей.

На думку експертів, поки будуть заслухані всі учасники судового процесу і присяжні перейдуть до обговорення свого рішення, може пройти до п'яти тижнів.

Фото АР

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів