Шматочок Леннона пустять з молотка

19 жовтня 2011, 13:17

Один із зубів легендарного музиканта Джона Леннона виставлять на аукціоні. За шматочок екс-учасника гурту "The Beatles" очікують отримати не менше 10-ти тисяч фунтів стерлінгів (понад 15 тисяч доларів).

Аукціон відбудеться у британському місті Стокпорт 5-го листопада, повідомляє "BBC".

Цей зуб Леннон віддав своїй домогосподарці Дот Джарлет як сувенір для її доньки. Жінка працювала у садибі музиканта в Кенвуді наприкінці 1960-х років.

"Він був на кухні і з цим зубом, загорнутим у папірець", - розповів син домогосподарки Баррі.


"Він сказав: "Дот, будете розпоряджатися цим", а потім він сказав: "Або, так як ваша донька фанатка "Beatles", ви можете відати їй це як сувенір". Ми відчули, що це було щось дуже особисте. Моя мати і справді віддала зуб моїй сестрі, яка зберігала його", - додав Баррі.

Цікаво, хто і за скільки купить зуб Леннона

Цей незвичний лот виставлятиметься із підписом пані Джарлет, що підтверджує його достовірність. Жінка раніше вже продавала куртку Леннона, у якій він зображений на обкладинці альбому "Rubber Soul".

"Він був дуже щедрий стосовно моєї матері. Він ставився до неї як до члену родини, тому що він не мав великої сім’ї, він дійсно піклувався про мою маму. Він називав її "тітонька Дот", - поділився син робітниці Леннона.

Представниця аукціонного дому "Omega", де буде виставлений зуб екс-учасника "ліверпульської четвірки", зауважила, що це найдивніший лот, який вони коли-небудь виставляли.

"Це дійсно унікальна річ, і його дійсно важко оцінити. Ми очікуємо отримати за нього щонайменше 10000 фунтів стерлінгів (15715 доларів), але бувало й таке, що подібні лоти продавалися за шестизначну суму", - зазначила аукціоністка.

До слова, кілька років тому у купі сміття знайшли автограф Джона Леннона, оцінений у 1750 доларів. Тоді підпис легендарного рок-музиканта збиралися продати на аукціоні, а гроші віддати Червоному хресту.

Фото Reuters з сайту IBTimes

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів