Сукню Монро купили за півмільйона

23 жовтня 2011, 20:19

Сукню Мерилін Монро продали на аукціоні за 504 тисячі доларів. В ній ікона світового кіно грала у вестерні "Річка, що не тече назад". Серед проданих лотів було також бюстьє поп-королеви Мадонни.

Мерилін вважала цей фільм найгіршим за всю історію кіно, пише "The Daily Mail".

Оксамитову зелено-червону сукню, в якій найвеличніша білявка у 1954-му році співала пісню "I'm Gonna File My Claim", купили на аукціоні Даррена Жюльєна у Китаї.

У стрічці Мерилін грала Кей Вашінгтон - дружину азартного гравця, роль якого виконував Роберт Мітч.


Як зазначає видання, виробництво фільму було затьмарене конфліктом режисера Отто Премінгера із тренером з акторської майстерності Мерилін Монро Наташею Лайтесс. Остання наполягала на надмірній увазі Мерилін до вимови кожного складу.

Сукня легендарної білявки за півмільйона доларів

Після досвіду роботи над цим фільмом Премінгер переконався у небажанні працювати на студію знову. Тож режисер поїхав до Європи ще до завершення пост-продакшна.

До речі, стрічка "Ріка, що не тече назад" отримала позитивні відгуки критиків. Знавці кіно зауважили, що присутність Монро була найяскравішою у картині.

"Перекидання плоту через пороги є досить видовищним. І макети ландшафтів Скелястих гір гарного кольору. Але увага містера Мітча та аудиторії спрямована на міс Монро…" – написав один із критиків у "New York Times".

Серед інших лотів аукціону Жюльєна було бюстьє співачки Мадонни. Його придбали за 72 тисячі доларів. В цьому бюстьє зірка виступала під час туру "Who's That Girl" 1987-го року.

До слова, відома біла сукня Мерилін Монро, в якій вона грала у фільмі "Сверблячка сьомого року", була продана також на аукціоні за 4.6 мільйона доларів у червні цього року.

Фото з сайту "This is Marilyn"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів