Геращенко обійшла Ляшка та Бондаренко

9 листопада 2011, 18:03

9 листопада - День української писемності та мови. У зв‘язку із цим у середу низка депутатів написали так званий диктант національної єдності, який щороку проводить українське радіо.

Актриса Ольга Сумська, депутати Олена Бондаренко, Ірина Геращенко, Олег Ляшко та Олексій Плотніков, які писали Всеукраїнський диктант, отримали за нього високий бал.

Про це пише "Ukranews" із посиланням на УНН.


Згідно з результатами перевірки, за 12-бальною системою, Геращенко отримала 10 з плюсом балів, Бондаренко - 10 балів, Ляшко - 10 з мінусом, Плотніков - 9 балів, Сумська - 9 з плюсом.

Всі учасники залишилися задоволені тими балами, які вони отримали. А після оприлюднення результатів на прохання організаторів акції Герасим‘юк, Плотніков та ще ряд осіб заспівали приспів пісні "Червона рута".

"Написала диктант національної єдності. Найкраще серед присутніх): хоча й з двома пунктуаційними помилками. Поставила коми замість тире (до речі, чи це помилки, можна було сперечатися, бо в даному випадку то був авторський текст, де автор може "гратися" з пунктуацією)", - повідомила Геращенко у своєму Facebook.

А Геращенко впоралася на 10 з плюсом

Синтаксичних помилок Іра не припустилася.

"Професор поставив 10+): від депутатів ще були Оля Герасим'юк, Олена Бондаренко, Олексій Плотніков і Олег Ляшко. Всі написали добре", - додала депутатка від НУНС.

Водночас, як нагадала Ірина, торік текст для диктанту був досить легкий. Геращенко тоді пропустила одну кому і заробила 11 від професора.

Між тим, як пишуть "Українські новини", від написання диктанту відмовився міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

"Цього року я не буду писати, торік я писав, треба, щоб наслідували й інші колеги", - повідомив Табачник журналістам.

Як нагадує "Українська правда", торік Табачник написав з української мови диктант, назвавши його легким. Однак тоді міністр припустився однієї помилки: слово "до речі" він написав разом.

Ілюстрація з Facebook Ірини Геращенко

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів