Ватикан заборонив поцілунок Папи з імамом

17 листопада 2011, 14:50

Відомий італійський бренд демократичного одягу піддався жорсткій критиці з боку Ватикану. Це сталося через провокаційну рекламну кампанію, на фото якої Папа Римський цілується в губи з імамом.

На інших рекламних світлинах цілуються лідери різних країн світу, пише "The Daily Mail".

Рекламний щит, на якому Папа цілує одного з провідних діячів ісламу Ахмеда Мохамеда ель-Тайеба, з’явився сьогодні вранці поблизу святого міста.

Це фото обурило представників Ватикану

Баннер шокував Ватикан, тож бренду довелося відкликати свою рекламу.


Інші зображення кампанії є частиною підтримки Фонду "Unhate" ("антиненависть"). Вони демонструють поцілунки лідерів різних світових країн.

Так наприклад, президент США Барак Обама цілується з президентом Венесуели Уго Чавесом.

А ось реакція Обами та Чавеса поки не відома

На інших фото канцлер Німеччини Ангела Меркель цілує французького президента Ніколя Саркозі, а палестинський лідер Махмуд Аббас цілується з ізраїльським прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньяху.

Саркозі спілкувався з Меркель перед народженням доньки

Представник Ватикану отець Федеріко Ломбарді назвав фотомонтаж "абсолютно неприйнятним" та погрожував судовим позовом проти бренда.

"Це серйозна неповага до Папи, злочин проти почуттів віруючих і чіткий приклад того, як реклама може порушувати елементарні правила поваги до людей, щоб привернути до себе увагу через провокації", - заявив представник Ватикану.

Натомість представники бренду запевняють, що метою їхньої рекламної кампанії було зробити свій внесок у боротьбу з ненавистю та створення культурної толерантності.

Фото United Colors of Benetton з сайту The Daily Mail

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів