Фагот: За музику треба платити

7 лютого 2012, 15:50

Лідер гурту "Танок на майдані Конго" Фагот або Олег Михайлюта вважає, що творчість – це продукт, який треба купляти, а не вільно скачувати у мережі.

У контексті скандалу навколо закриття файлообміннику Ex.ua було проведено опитування щодо дотримання авторських прав.

Про це пише "Уніан".

Олег Михайлюта вважає, що процес виготовлення музичного контенту – це такий самий комерційний процес, як і творчий.


"…Музикант купує інструменти, платить за електрику. Він виготовляє пісню, а потім вона опиняється на файлообміннику, і ні в кого не виникає думки, що це – продукт, на який було витрачено гроші і час", - каже Фагот.

"Якщо ти поважаєш музиканта, тобі подобається його пісня, у тебе підсвідомо повинно бути бажання заплатити бодай 5 або 10 центів, і тоді все у нас нормалізується", - впевнений літер "ТНМК".

"А в нас виходить не боротьба за авторське або інтелектуальне право, а боротьба двох кланів: тих, які хочуть розвитку, і тих, які його не хочуть. Бо якщо ми всі почнемо красти один в одного, то процес розвитку зупиниться дуже швидко", - підбив підсумок музикант.

У свою чергу, продюсер та чоловік Альони Вінницької Сергій Большой вважає, що нашій країні треба спершу привести закон про авторське право у відповідність до європейських норм і світової практики.

При цьому проти існування файлообмінників Большой нічого не має.

"Тому що обмін інформацією - необхідна складова як спілкування, так і нашої роботи. Інше питання, що контент цих файлообмінників має бути ліцензований, бути захищений авторським правом, державними службами і громадськими організаціями", - зазначив Сергій.

Нагадаємо, 31-го січня міліція закрила найбільший український портал файлообміну Ex.ua. Після цього користувачі Інтернету масово атакували сайти МВС, президента, уряду, партії регіонів тощо.

2-го лютого міліція відкликала вимогу про блокування порталу EХ.ua.

3 лютого веб-ресурс EX.ua частково відновив свою роботу.

Фото "ТСН.ua"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів