На Кіркорова подали в суд болгари

22 лютого 2012, 13:56

Російський співак Філіп Кіркоров знову опинився у центрі скандалу. Болгарські композитори подали на нього в суд за порушення авторського права.

Але Філіп Бедросович заперечує свою провину, пише "Экспресс-газета".

Днями стало відомо, що кілька болгарських композиторів подали позов на Кіркорова до прокуратури.

Музиканти звинувачують співака у несплаті авторських відрахувань за написані ними пісні.


Болгарські композитори вже навіть звернулися до болгарського представництва "Європейського товариства з захисту прав людини" і вимагають покарати недбайливого неплатника.

Болгарські автори пояснили, що вже зверталися до Філіпа, але він не відповів.

А два роки тому під час гастролей у Болгарії, Філіп заявив зі сцени, що не переймається бажаннями композиторів.

"Дорога публіка, ви знаєте, що на моїх концертах я співаю і російською, і болгарською. Тепер це не так. Знайшлися композитори, які хочуть за виконання їхніх пісень отримувати гроші", - зауважив Кіркоров.

"Три мільйони здається. І тому, що я не хочу сісти у в'язницю, виконуватиму пісні лише російською. Я, може, і мільйонер, але тільки в рублях. Якби був в інших грошах, мене б взагалі не хвилювали їхні бажання", - уточнив король російської сцени.

Кіркоров образив своїх земляків

Слова співака обурили болгар настільки, що вони зважилися на відкритий конфлікт.

Реакцією на позов композиторів стала заява прес-секретаря Кіркорова.

"Ми будь-якої миті можемо підтвердити і надати докази того, що Філіп Кіркоров їх не виконував. І тим більше в даний час, як стверджує болгарська сторона, не виконує дані композиції", - заявив представник зірки.

"Це ситуація 20-річної давнини, коли Філіп Кіркоров, за участю тодішньої фірми грамзапису "Мелодія", записав ці пісні конкретно для зйомок новорічних телевізійних програм. Ці композиції не входять до його репертуару і ніколи не входили", - уточнив прес-секретар.

Втім, з'ясувалося, що це не зовсім правда.

Так, на порталі Youtube знайшли кілька виступів Кіркорова у Болгарії, зокрема за 2004-й рік, де співак виконує саме ті пісні.

Йдеться, до речі, про легендарний хіт Кіркорова "Небо і земля" - раніше відомий як композиція з репертуару інших болгарських виконавців.

Тож новоспеченому татусю Кіркорову, який має великий досвід скандалів, доведеться або вигадувати щось нове, або просто заплатити борг.

Фото "Экспресс-газеты"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів