Як Тігіпко їв заборонений делікатес

26 лютого 2012, 10:35

Віце-прем’єр Сергій Тігіпко та його дружина Вікторія, схоже, полюбляють куштувати делікатеси. Причому не прості, а заборонені.

Днями у Facebook з’явилося фото, де подружжя Тігіпків ласує чорною ікрою на так званій ікорній вечірці в одному із закладів столиці.

Як пише сайт marazm.org.ua із посиланням на Державний департамент рибного господарства, 99,8% чорної ікри в Україні продається нелегально.

Вікторія з набитим ротом забороняє її фотографувати

"Осетрові в теорії в Україні водяться на північному заході Чорного моря та в Азовському морі. Але практично ці осетрові майже не зустрічаються і, головне, захищені Червоною книгою (4 з 6 видів осетрових України занесені до Червоної книги України)", - йдеться на сайті.


До того ж, легальний комерційний імпорт теж заборонено згідно із Женевською конвенцією про міжнародну торгівлю видами дикої флори та фауни, що перебуває під загрозою знищення.

Виявляється, легально ввозити чорну ікру можна лише для розведення мальків на рибних заводах. Однак тільки за наявності спеціального сертифікату або дозволу, виданого Державним комітетом рибного господарства за Постановою від 13-го грудня 2000 р. N 1822.

Натомість в ресторанах чорну ікру продають по 100 євро за 50 грамів. Тож очевидно, що це контрабанда.

Щоправда, гостей кав'ярної вечірки частували делікатесом безкоштовно.

Судячи з фото, на якому дружина Тігіпка жестом забороняє їх знімати, вона в курсі про нелегальність чорної ікри в Україні.

Проте це не заважає подружжю куштувати рідкісний кав’яр, млинчики з яким полюбляє і акторка Ольга Сумська.

До слова, нещодавно Тігіпко навідався до бомжів та навіть пообідав з ними.

ТаблоID

Фото з Facebook фотографа Влада Соделя

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів