Червоненко вибачився за кабанів, але стріляти не кине

6 березня 2012, 12:51

Колишній запорізький губернатор Євген Червоненко перепросив у тих, кого образила його фотосесія на фоні кількох десятків вбитих кабанів у Словаччині.

Свої вибачення Червоненко опублікував на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Хочу передусім вибачитися перед тими, кому щиро, підкреслюю слово "щиро", а не за модою і "розумінням", фотографії з полювання доставили негативні емоції", - написав Червоненко.

За словами Євгена Альфредовича, сам він не вміє викладати фотографії в Інтернеті. Світлини з кабанами на його сторінці у соцмережі опублікував, за словами Червоненка, його помічник, а самі він був у відрядженні.


Як каже Червоненко, його помічник вирішив в контексті розвитку подієвого туризму показати, що у цивілізованих країнах полювання - це стаття туризму і доходу держави.

Червоненко вирішив вибачитися

"По-друге, і це головне, на фотографії дійсно офіційне, цивілізоване полювання в Словаччині, де у величезному державному господарстві брало участь 5 мисливських колективів з 10 осіб. Будь-який здоровий "не запалений" розум усвідомлює, що показано здобич не однієї людини", - наголосив Червоненко.

"Показаний ритуал, за яким здобич всього колективу збирається разом, на тлі здобичі зі знятими капелюхами і руками коло серця проводиться посвята у "Мисливці" і "Королі полювання", - веде далі Червоненко.

Як уточнює Червоненко, особисто він вбив у Словаччині одного кабана.

"Що стосується моєї участі, то мій особистий трофей - один, найбільший на фотографії, кабан вражений з досить великої відстані, за що співтовариство мисливців нагородило мене медаллю та грамотою", - похвалився чолов‘яга.

"Я хочу сказати, що армія мисливців - це величезна армія, а полювання, як і рибалка - це спорт, і дай нам бог навчитися цивілізованого полювання, як це відбувається у європейських країнах", - додав він.

Червоненко ще раз підкреслив, що публікація фотографій відбулася без його дозволу. Але особливо йому прикро, що інтерес до приватного полювання виявився набагато вищим, ніж інтерес до успіхів його команди у ралі.

"Я закликаю замислитися, чому ми так "химерно" думаємо про тварин, а не думаємо про людей", - сказав він.

Червоненко: "...Мій особистий трофей - один, найбільший на фотографії, кабан вражений з досить великої відстані..."

Тут Євген Альфредович заговорив про загибель людей в автокатастрофах, туберкульоз та інші захворювання.

"Фотографії існують, сам ритуал, кількість трофеїв досить фантастичні і красиві, і багато хто зі мною погодяться. Зауважу, що після наведення порядку і на заході, і в Україні популяція диких тварин зросла у кілька разів", - зауважив Червоненко.

Наостанок екс-губернатор наголосив, що від полювання не відмовиться:

"Полюванням я займаюся, і буду займатися, тому що це поєдинок, щоб здобути трофей потрібно пройти по снігу не один десяток кілометрів, і це боротьба".

Загалом, Червоненко не вірить у силу заборон, але про всяк іще раз вибачається.

"Якщо бездумно, то давайте заборонимо все, що тільки можна, і всі будуть задоволені. Але заборонити, це значить не створити щось конструктивне, ще жодна заборона не просунула суспільство вперед. Ще раз прошу вибачення", - резюмував він.

Нагадаємо, минулими вихідними на сторінці Червоненка були оприлюднені дві світлини, на яких Євген Альфредович позує на фоні кількох десятків вбитих тварин.

Фото Юлієї Воронцової з її Facebook, а також фото з Facebook Червоненка

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів