Туркменбаші поведуть до київського цирку

13 березня 2012, 17:05

Президент Туркменістану, через приїзд якого 13-го березня зачистили вулиці столиці, відвідає Національний цирк України. Там Туркменбаші подивиться на виступ туркменської народної кінно-акробатичної групи та екзотичних тварин.

Про це пише "Комсомольська правда в Україні".

У вівторок 13-го березня до Києва з'їхалося практично все вище керівництво Туркменістану - від президента Гурбангулі Бердимухамедова до членів уряду.

Щоб розселити усіх гостей, орендували номери у фешенебельному готелі. А сам президент Туркменістану оселиться в спеціальному будинку прийомів - держрезиденції на Печерську неподалік від Верховної Ради.


Що ж до культурного дозвілля, то гості прихопили із собою музичний колектив та сольних виконавців, концерт яких вже відбувся.

А в середу 14-го березня на Туркменабаші чекає похід до цирку, де виступатиме народна кінно-акробатична група Туркменістану "Галкініш".

Туркменбаші розважатимуть туркмени у київському цирку

"Вони вже приїхали до Києва, добиралися на літаку, окремо від свого президента. Конячок десять, все різної масті: є білі, руді, солові, булані. Сьогодні вже тренували свій виступ на арені", - розповіли у цирку.

"У них, крім коней, тварин у цирку більше немає - значить, ми зробимо наголос саме на екзотичних тваринах. Покажемо мавп, кенгуру. Втім, все, що є у звичайній програмі", - розповів директор цирку.

До речі, в самому Туркменістані "Галкініш" користується величезним успіхом. Середня ціна на квитки в Ашхабаді - 50 доларів.

Що цікаво, на арені київського цирку виступатимуть коні ахалкетинської породи. Такого самого жеребця подарували президенту Віктору Януковичу у вересні минулого року в Ашхабаді.

До слова, дворічний жеребець цієї породи коштує 10-25 тисяч доларів. Адже він родом з Туркменістану, що підвищує його ціну.

Фото AP з сайту "Сегодня"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів