Кулиняк: Я не "просував" племінницю

1 червня 2012, 14:43

Міністр культури Михайло Кулиняк запевняє, що не лобіював призначення своєї племінниці Оксани Гайдук на посаду шеф-редактора журналу "Українська культура".

Про це міністр розповів "Дусі".

Як відомо, два тижні тому з'явилася інформація про те, що 23-річна небога Кулиняка очолила видання "Українська культура" замість Марії Хрущак.

Тоді усі заговорили, що без допомоги самого міністра тут навряд чи обійшлося. Адже дівчина щойно закінчила Інститут журналістики і має замало досвіду для такої посади.

Втім, сам Кулиняк запевняє, що призначення Оксани відбулося за його спиною та без його допомоги.

Михайло Андрійович зізнався, що очікував такої реакції з боку преси, і поскаржився на уїдливі та травмуючи психіку коментарі на ТаблоID.

Кулиняк не сприяв кар'єрному зросту своєї племінниці

Міністр каже, що Оксана до цього "два роки працювала простим журналістом в журналі". А після того, як у квітні звільнилася Маша Хрущак, директор "Газетно-журнального видавництва" безуспішно шукала заміну.

І, якщо вірити Кулиняку, після того як від пропозиції відмовилися дві людини, директор запропонувала вакантне місце Оксані.

"Що з цього вийде, поки складно говорити, але, коли вийде один-другий номер, ми подивимося на результат", - підсумував міністр культури і запевнив, що обсяг фінансування видавництва з боку Мінкульту не зміниться.

До речі, на запитання, які сфери культури Кулиняк схильний підтримати, він назвав класичну музику та народну пісню.

При цьому, міністр-віртуоз поскаржився на "цього, з бородою" організатора "Гогольфесту", маючи на увазі Влада Троїцького, який просив 2 мільйони на фестиваль.

Фото Павла Довганя з "Дусі" та з Facebook Оксани Гайдук

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів