Карпу не пустили у Шенген

1 червня 2012, 17:34

Співачці та письменниці Ірені Карпі вперше в житті відмовили у візі. Німецьке посольство не повірило у справжність намірів журналістки. І це при тому, що Карпа багато років постійно подорожує по всьому світу.

Про інцидент з візою письменниця написала спочатку на своїй сторінці у Facebook, а потім у своїй колонці на сайті "Українська правда. ЖИТТЯ".

"Сьогодні мені відмовили в візі. Вперше в житті. За всю історію моїх 5-ти паспортів і десяти років подорожей без жодних порушень візових режимів", - обурюється Карпа.

"Причина: "Надана інформація щодо мети та умов запланованого перебування не була переконливою". Інша причина: "Ваш намір виїхати з території країн-учасниць Шенгенської угоди до закінчення строку дії візи не міг бути встановленим", - пише Ірена.


Карпа у Гімалаях

За словами співачки, на сайті німецького посольства у списку "Мета поїздки" відсутня графа "культура".

"Того, власне, маючи двояку мету (в першу чергу, літературні читання й дискусії на суспільну тематику, а відтак уже й писання колонок до "Української правди", Радіо "Свобода" тощо) я мусила ставити "журналістика". Та й про те, що ти письменник, довідок не видають – а як іще довести бюрократу, що ти є той, ким себе називаєш?.." – продовжує письменниця.

Найбільш абсурдним є те, що попередня німецька віза Карпи була журналістською і терміном на три роки.

"Видно, таки добре працює масована істерія з приводу України в німецьких медіа: дали відмашку відмовляти в візі всім і кожному. Бо вчора він був журналіст, а сьогодні – расист, гомофоб, спалювальник тварин заживо і дешева повія зі СНІДом. ІНШИХ ЛЮДЕЙ в цій країні бути просто не може", - зазначає Ірена.

Докладніше читайте на сайті "Українська правда. ЖИТТЯ" в автосрькій колонці Ірени Карпи: "Жодних віз українським недо-людям"

Фото з Facebook Карпи

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів