Для Берлусконі вимагають 4 роки ув’язнення

19 червня 2012, 10:37

Прокурор Фабіо Де Паскуале, який виступає обвинувачем на судовому процесі екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі, зажадав покарання у вигляді 3-х років і 8-ми місяців ув'язнення.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на міланські ЗМІ.

Як відомо, справа "Mediaset" є однією з найгучніших судових процесів, пов'язаних з підприємницькою діяльністю італійського екс-прем'єра. До речі, Берлусконі був засновником цієї провідної медійної групи Італії.

Прокуратура Мілана звинувачує його в масштабних фінансових махінаціях у "Mediaset". Це пов’язане з придбанням прав на демонстрацію американських фільмів в Італії.


Крім самого Берлусконі, фігурантами цієї скандальної справи є багато найближчих співробітників мультимільйонера і ряд топ-менеджерів його медійної "імперії".

За словами прокурора Де Паскуале, проти колишнього прем'єра у слідства є "переконливі докази його провини".

Берлусконі загрожує майже 4 роки за ґратами?

За даними слідства, "Mediaset" набувала права на показ кінофільмів через інші фірми, непомірно збільшуючи при цьому закупівельні ціни.

Різниця між справжньою і роздутою ціною переводилася на рахунки в банках Швейцарії і Багамських островів, де, таким чином, виникли "чорні фонди".

Крім того, керівництво "Mediaset" звинувачується у спотворенні фінансової звітності і ухилянні від сплати податків.

У своїй обвинувальній промові міланський прокурор зазначив, що податковим шахрайством займалася фінансово-промислова група "Fininvest", що належить родині політика. До того ж фірми, через які купувалися права на показ фільмів, також належали Берлусконі.

"Він був головною ланкою у команді, що займається придбанням телевізійних прав, до кінця 1998-го року", - заявив Де Паскуале.

Сам Берлусконі, який також є фігурантом масштабного секс-скандалу, не був присутній на засіданні суду. Хоча раніше він не раз називав ці звинувачення безглуздими і смішними.

За його словами, він "ніколи не займався в "Mediaset" придбанням телевізійних прав", і у відповідь на всі заяви міланської прокуратури говорив, що таким способом органи правосуддя Італії переслідують власні політичні інтереси.

Фото AP з сайту "Herald Sun"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів