Вистава за книгою Герман агітуватиме діаспору?

5 липня 2012, 10:40

Виставу за романом радниці президента Ганни Герман "Піраміди Невидимі" запропонували показати українцям, які живуть у Португалії. Але діаспора підозрює, що вистава стане таким собі інструментом передвиборчої кампанії Герман.

Про це йдеться у відкритому листі голови Спілки українців у Португалії Павла Садохи до ректора Прикарпатського національного університету Ігора Цепенді, повідомляє медіа-портал "VIDIA".

У документі Садоха дякує ректору Цепенді за пропозицію запросити групу Поетичного театру Інституту мистецтв приїхати на святкування 21-ї річниці Дня Незалежності України, яке відбудеться у Лісабоні.

Театр пропонує українській громаді в Португалії виставу "Повертай до свого Звідтіля" за романом Ганни Герман "Піраміди Невидимі".


Виставу за книгою Герман хочуть вивезти на гастролі

Втім, у листі є один цікавий момент:

"Щиро дякуючи за таку турботу про українців закордоном, все ж мусимо застерегти молодих людей-учасників театру не ставати інструментом передвиборчої агітації, яку, на наше переконання, організовує радник Президента України, член Партії регіонів – Ганна Герман".

Крім того, діаспора закликала відмовитись від турне з виставою через ухвалення "мовного закону".

"У вашому репертуарі є чудові постановки за творами Тараса Шевченка. Тож, ми з радістю б запросили вас з цими творами підняти дух боротьби за українську ідею серед українців діаспори. Приєднайтесь до протесту світового українства проти політики денаціоналізації України!" - звернувся до акторів Садоха.

Як відомо, у вівторок, 3-го липня, Верховна Рада ухвалила скандальний закон про засади державної мовної політики, як запевняють очевидці, із грубим порушенням законодавства.

Фото "Медіаняні"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів