Німці "заплямували" Папу Римського

11 липня 2012, 15:40

Німецький сатиричний журнал "Titanic" розмістив на обкладинці фото папи римського Бенедикта XVI з підозрілими плямами на сутані.

Гамбурзький суд призупинив друк скандального номеру, а Ватикан погрожує виданню судом.

Про це повідомляє "Лента.ру" з посиланням на "Die Welt".

Друк номеру зі скандальною обкладинкою призупинено

На обкладинці липневого номеру журналу зобразили папу в білій сутані з великою жовтою плямою та підписом "Алілуя в Ватикані: місце витоку знайдене!"


На останній сторінці обкладинки понтифік стоїть спиною, і на сутані в нього коричнева пляма.

"Іще одне місце витоку знайдене!", - повідомляє підпис.

Цю витівку авторів пояснюють низкою скандалів, пов’язаних із Ватиканом, що відбулися в останні місяці. З початку 2012-го в ЗМІ почала потрапляти компрометуюча інформація – від відомостей про відмивання грошей до випадків педофілії. У червні за підозрою в поширенні інформації був арештований камердинер папи Паоло Габріеле.

Між тим шеф-редактор журналу Лео Фішер у відповідь на претензії представників католицької церкви заявив, що Бенедикт XVI невірно зрозумів зміст обкладинки. Мовляв, на ній зображено папу, який настільки зрадів розкриттю справи про виток компрометуючої інформації, що розлив на себе лимонад.

Нині на сайті "Titanic" розмістили картинку, де папа римський у чистій сутані, зате з двома пляшками лимонаду "Fanta" в руках. Із пляшок вихлюпується напій, а під картинкою написано "Папа в захваті!"

Це вже не перший випадок, коли журнал виходить із провокаційною щодо католицької церкви обкладинкою. В 2010-му році видання опублікувало картинку, на якій священик схилився коло паху роз’ятого Христа, із написом "Церква сьогодні".

Фото обкладинки "Titanic" з сайту "The Business Insider" та з сайту titanic-magazin.de

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів