Патріарха Кирила в аеропорту зустріла гола феменка

26 липня 2012, 12:30

Напівгола активістка жіночого руху Femen кинулася назустріч патріарху Московському і всієї Русі Кирилу під час його прибуття в аеропорт "Бориспіль".

Інцидент стався, коли Кирило йшов до журналістів від літака, повідомляють "Українські новини".

На тілі активістки були написи "Kill Kiril" (Вбий Кирила) та вона викрикувала "Изыди вон".

Дівчину швидко схопила охорона, а патріарх навіть і оком не моргнув.


"Дуже сумно, що візит патріарха Кирила в Україну, що розпочався, люди намагаються затьмарити подібного роду витівками", - зазначив голова патріаршої прес-служби диякон Олександр Волков.

За словами Волкова, церква завжди стикалася з нападками і озлобленням.

"Це свідчить про те, що занадто багато людей розуміють, що візит патріарха Кирила в Україну є подією величезного масштабу й серйозної значимості", - сказав диякон.

"При цьому подібного роду інциденти жодним чином не накладають тінь на візит предстоятеля, а тільки говорять про найглибшу духовну кризу в певних верствах суспільства", - додав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Кирило не відреагував на витівку дівчини

Водночас активісти ВО "Свобода", незважаючи на заборону суду, проводять акцію біля будівлі адміністрації президента на знак протесту проти приїзду Кирила.

Вони тримають партійні прапори, кілька транспарантів, на яких написані гасла: "Геть московських окупантів", "За єдину помісну православну церкву з центром у Києві", "Геть московського попа-колонізатора".

Як відомо, Кирил відвідає Київ 26-28 липня для участі в урочистих заходах з нагоди святкування Дня Хрещення Русі й 20-річчя предстоятельського служіння митрополита Української православної церкви Московського патріархату Володимира.

Фото прес-служби Femen

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів