Оприлюднено подробиці заповіту Майкла Джексона

31 липня 2012, 11:00

Стали відомі подробиці заповіту короля поп-музики Майкла Джексона. Діти співака зможуть отримати гроші лише після досягнення 35-річного віку.

Наразі стан найбагатшого небіжчика оцінюється в 1 мільярд доларів, пише "Комсомольська правда в Україні" з посиланням на "The Daily Mail".

Джексон, який помер три роки тому, виключив із заповіту свого батька, братів і сестер. Він так не довіряв їм, що вважав за краще призначити опікункою над своїми дітьми матір Кетрін і співачку Дайану Росс. У заповіті також підкреслюється, що, складаючи його, Майкл Джексон перебував при здоровому розумі всупереч чуткам, що у нього проблеми з головою.

Згідно з умовами заповіту, Майкл Джексон призначив єдиними розпорядниками свого спадку двох адвокатів: юриста Джона Бранку, який пропрацював на нього 29 років, і Джона Макклейна, співробітника музичного агентства "Interscope Records".


Опікункою над дітьми була призначена Кетрін Джексон, якій і дістаються 40% від усього доходу. Інші 40% діляться порівну між дітьми Майкла: Майклом Прінсом, Періс і Бланкет. "Дитячі" гроші надходять до фонду, з якого по досягненні 21-річного віку нащадки поп-короля будуть щомісячно отримувати платежі з відсотків. У 35-ть років діти Майкла отримають половину грошей, а решту - ще через 5 років.

Останні 20% доходів від грошей Джексона надходять на рахунки благодійних фондів та організацій.

Джексон не хотів, аби його гроші дісталися братам і сестрам

Адвокати зараз оплачують ренту будинку в Калабасас, в якому живуть Кетрін з онуками і онучкою. А також забезпечення для дітей в розмірі близько 80 тисяч доларів на місяць, витрати на школу, медичне обслуговування.

Та щойно тільки Бранка і Макклейн, які, між іншим, отримують 10% від усіх доходів, розплатилися з боргами, невдоволення братів і сестер Майкла вирвалося назовні. Ренді, Джермейн, Джанет, Реббі і Тіто стверджують, що адвокати підробили заповіт.

Наразі триває запекла боротьба за гроші Джексона. Зокрема, родичам співака вдалося позбавити Кетрін Джексон опікунства над дітьми. Після 10-денного зникнення матері Джексона, яку, за чутками, викрали і накачали наркотиками діти, суддя постановив передати опіку ТіДжей Джексону, синові Тіто Джексона. ТіДжей швидко перебрався в Калабасас і почав доглядати за родичами.

До речі, у заповіті Майкла Джексона є пункт, згідно якого у разі нездатності Кетрін виконувати обов'язки опікунки опіка передається Дайані Росс. Але співачка висловилася на користь ТіДжея.

Нагадаємо, минулого тижня Ренді, Джермейн і Джанет Джексони увірвалися в Калабасас і спробували вивезти дітей поп-короля. Довелося викликати поліцію.

Майкл-молодший, син Майкла Джексона, звинуватив тітку та дядьків у Twitter в тому, що вони брешуть бабусі.

Наразі матір Джексона намагається повернути опіку над онуками.

Фото "Reuters" з сайту "The Telegraph"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів