З Карли Брюні зробили бронзову робітницю. ФОТО

3 серпня 2012, 10:20

Колишня перша леді Франції Карла Брюні позувала для пам'ятника італійським робочим.

Бронзова двометрова скульптура встановлена у паризькому передмісті Ножан-сюр-Марн і буде офіційно відкрита у вересні, пишуть "РИА Новости" з посиланням на французькі ЗМІ.

Представлена ​​на постаменті жінка в робочому одязі з обличчям Карли Брюні зображує одну з безлічі італійок, які приїхали в місто в 1860-х роках. Їхні чоловіки працювали на будівництвах, а жінки влаштовувалися в майстерні.


Карла Брюні "віддала" своє обличчя

У лютому стало відомо, що мер міста, член партії Ніколя Саркозі "Союз за народний рух" (UMP) хоче надати пам'ятнику схожості з дружиною президента.

ЗМІ повідомили, що Карла Брюні із задоволенням і безоплатно позувала скульптору Елізабет Сібо, роботи якої подобаються колишньої першої леді.

В розпал президентської кампанії соціалістична опозиція виступила з різкою критикою проекту, враховуючи, що створення пам'ятника мало наполовину фінансуватися з міського бюджету. Ця критика була врахована, і скульптуру вартістю 82 тисячі євро повністю оплатила компанія-забудовник.

Офіційне відкриття пам'ятника заплановано на 21-ше вересня. До цього моменту скульптура буде прихована під брезентом.

Як відзначає видання "LeParisien", деякі місцеві жителі вважають Брюні, італійку за походженням, не цілком вдалою моделлю.

Фото з сайту "LeParisien"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів