Шакіру тягнуть до суду кухарка та водій

20 серпня 2012, 12:20

Колумбійську співачку Шакіру судитимуть за невиплату компенсації при звільнені шофера та кухарки.

Колишні працівники артистки через суд іспанської Барселони вимагають виплатити їм більш ніж 200 тисяч доларів.

Таку заяву у суботу зробив адвокат позивачів Абелардо де ла Еспріелья, пишуть "РИА Новости" з посиланням на південноамериканські ЗМІ.


50-річний Дівьєр Ернандес і 46-річна Маріца Мартінес почали працювати помічниками по господарству сім'ї Шакіри ще в Колумбії більше 10 років тому.

Пізніше вони переїхали разом зі співачкою спочатку в Маямі, а потім в Каталонію.

Ернандес виконував обов'язки водія та кухаря, а його дружина Мартінес допомагала в приготуванні їжі, прибиранні помешкання, робила покупки.

Сварка між Шакірою та її помічниками сталася ще 20-го травня. Співачка повернулася додому після опівночі з групою друзів і попросила Ернандеса приготувати їй смажену курку.

Шакіра відповість у суді за звільнених працівників

Він відмовився це робити, оскільки, за його словами, працював разом з дружиною із самого ранку, і вони втомилися. На це Шакіра заявила, що її помічники "нікуди не годяться і нехай ідуть". Що вони й зробили, переночувавши, як підкреслив адвокат "на лавочці в парку".

Після цього Ернандес і Мартінес зателефонували колишньому нареченому і продюсеру співачки Антоніо де ла Руа. Він дав їм грошей і оплатив проживання в Барселоні протягом декількох днів.

Згодом представник Шакіри повідомив її помічникам про припинення будь-яких відносин в нотаріальному порядку (між ними не існувало будь-якого письмового контракту, вони працювали за усною домовленістю).

Ернандесу і Мартінес запропонували в якості компенсації 6 тисяч доларів відповідно до законодавства Багамських островів, де співачка має постійне місце проживання.

Колишні працівники відмовилися від подачки артистки. А наступного дня, за словами адвоката звільнених, Ернандес отримав електронною поштою анонімного листа. У посланні були погрози і "фотографія солдата з автоматом, що дивиться на розчленоване людське тіло, що лежить на землі".

Наразі кухарка та водій вимагають від Шакіри понад 200 тисяч доларів за "не виплачені за час роботи премії, відпускні, внески в систему соціального страхування". У цю суму входить і відшкодування моральної шкоди.

Окрім цього адвокат Ернандеса і Мартінес повідомив, що має намір у середу порушити справу проти представника Шакіри Есекіеля Камеріне.

Останній мав необережність заявити, що звільнені планують шантажувати артистку з "корисливих мотивів", використовуючи дані, що компрометують її. Ернандес і Мартінес це спростовують.

Фото Reuters з сайту guardian.co.uk

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів