Елтон Джон програв суд про наклеп

11 жовтня 2012, 16:40

Співак сер Елтон Джон не зміг засудити журналістів за наклеп.

Високий суд Лондона відмовився задовольняти позов артиста до газети "The Times", повідомляє "The Guardian".

Елтон Джон звинувачував журналістів у наклепі та підриванні його репутації. Однак суддя не побачив у двох статтях про ухилення від сплати податків, опублікованих британським виданням, нічого, що б ганьбило репутацію співака.


Поп-зірка поскаржився на матеріали від 21-го червня цього року. У статті Джон називався клієнтом бухгалтера Патріка МакКенна з "Ingenious Media".

Та артист ніколи не користувався його послугами, і наступного дня "The Times" опублікувала спростування.

У липні газета знову опублікувала спростування - цього разу того факту, що "Ingenious Media" пропонувала для ухилення від податків переказати гроші клієнта в офшор.

Елтон Джон не зміг переконати суд

Співак припустив, що ці публікації завдають шкоди його репутації, особливо у зв'язку з його активною благодійною діяльністю.

Однак суддя постановив, що твердження про те, що стаття пов'язує Елтона Джона з схемами з ухилення від сплати податків "настільки позбавлені якихось підстав, що позов, очевидно, потрібно відхилити".

Він зазначив, що "гіпотетичний розсудлива читач" "The Times" відноситься до числа найбільш освічених та інформованих людей в країні.

Наразі невідомо, чи буде Елтон Джон оскаржувати рішення суду.

До слова, у 2006-му році співак судився з недільним виданням "The Times" - "The Sunday Times".

Тоді газета за рішенням суду вибачилась перед Елтоном Джоном та виплатила компенсацію за передрук статті з "The Daily Mail".

Сама "The Daily Mail", що написала про дивну поведінку співака на його власному благодійному балу в 2005-му році, виплатила Елтону Джону 100 тисяч фунтів стерлінгів.

Фото АР з сайту mirror.co.uk

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів