Санта Клаус балотується у президенти США

16 жовтня 2012, 12:56

Чоловік на ім’я Санта Клаус вирішив балотуватися на посаду президента Америки.

Про це пише "Lenta.ru" з посиланням на "Capital Gazette".

65-річний чоловік, який проживає у Неваді, став кандидатом у президенти в 15 штатах, але його ім'я не буде внесено в бюлетені. Тож ті, хто бажає за нього проголосувати, мають вписати його в документ самостійно.

Як розповіли представники виборчої комісії, Санта Клаус подав документи на реєстрацію у якості претендента на посаду глави США нещодавно.


Перш за все, відомство мало перевірити, чи дане ім’я є справжнім. Виявилося, що кандидата дійсно звуть Сантою Клаусом. Він змінив ім'я у 2005-му році, раніше його звали Томас Патрік О'Коннор.

Теперішній Санта Клаус раніше працював у поліції Нью-Йорка. Він не одружений.

Санта Клаус стане конкурентом Обами

За словами кандидата Клауса, у разі своєї перемоги він перевезе кількох своїх оленів у Вашингтон, щоб вони могли пастися на галявині біля Білого дому.

Однак, як зазначив Санта Клаус, більшості тварин, так само як і ельфам, доведеться залишитися на Північному полюсі і продовжувати готуватися до Різдва.

"Я не збираюся відмовлятися від своїх звичайних справ", - підкреслив кандидат.

До речі, Санта Клаус став одним з двох десятків кандидатів, чиї імена неприсутні на бюлетенях. Претенденти, які бажають балотуватися в президенти, ще можуть зареєструватися у виборчих списках до 31-го жовтня.

Дострокове голосування проводиться з 27-го вересня.

День виборів у США призначено на 6 листопада. У бюлетенях виборці знайдуть імена чинного глави країни Барака Обами та його суперника республіканця Мітта Ромні.

Стоп-кадр з відеозвернення Клауса з сайту "Lenta.ru"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів