Тігіпко збирає колекцію сучасного мистецтва

2 листопада 2012, 12:23

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко, як виявилося, не байдужий не лише до кіно, але й до образотворчого мистецтва. Політик зізнався, що потрохи збирає колекцію сучасних українських митців

Про це йдеться у сюжеті "ТСН.Особливе".

За словами Тігіпка, купує він переважно українських майстрів.

"Останні дві роботи купив у Савадова і дуже задоволений цим. А так багато купляю, практично всіх тільки українців і всіх сучасних", - розповідає Тігіпко.


Новоспечений колекціонер Тігіпко у середу 31-го жовтня завітав на відкриття арт-форуму у Мистецькому арсеналі

До слова, Арсен Савадов входить до 5-ки найдорожчих українських сучасних художників. Ціни на його роботи починаються з десятків тисяч доларів.

Також у колекції Сергія Леонідовича нещодавно з’явилася робота одного з найвідоміших російських митців українського походження Олега Куліка.

"Я сьогодні прийшов, щоб подякувати Олегу Куліку, тому що теж купив у нього роботу і вона просто чудова", - каже Тігіпко.

Сам Кулік тішиться з того, що його творіння потрапило до колекції відомого політика.

"У нього така мила колекція", - каже митець.

Ця робота тепер прикрашає колекцію Тігіпка

Картину "Альбатрос", яку торік виставляла у своїй галереї Тетяна Міронова, подружжя Тігіпків обирало разом. Та переговори вела дружина Тігіпка Вікторія.

"Почали розмовляти з Вікою. Вона така мила дівчина. Я ще пожартував: "Як добре, що українські дівчата на сидять на призьбі". А вона як зарегоче!" – розповів художник.

Тігіпко довіряє дружині Вікторії торгуватися з митцями за їхні роботи?

Фото "Maine Peopl", "Best.in.ua" та фото з сайту "Art Ukraine"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів