Опозиціонер Навальний розповів, як Путін зняв міністра через коханку

8 листопада 2012, 14:45

Один із лідерів російської опозиції Олексій Навальний розповів таку собі "казочку" про одного з чиновників президента Володимира Путіна.

У своєму "Live Journal" опозиціонер написав про те, як Анатолій Сердюков із заступника директора меблевого заводу перетворився на міністра оборони Росії, а потім втратив посаду через роман зі своєю підопічною та розкрадання держмайна.

Причому Навальний підкріпив розповідь світлинами та посиланнями на матеріали, що стосуються теми.

Отже, усе почалося з того, як на початку 1990-х років Сердюков одружився з донькою Віктора Зубкова. Зубков тоді був заступником голови комітету зовнішніх зв’язків Санкт-Петербурга, тобто заступником Володимира Путіна, йдеться у "Вікіпедії".


Навальний розповів історію Сердюкова (на фото)

Після того, як Сердюкова прийняли у "сім'ю", як пише Навальний, його підвищили. Він став працювати зі своїм тестем у Міністерстві податків та зборів.

Коли у 2007-му році Путін став президентом, він зробив Зубкова прем’єром, а його зятя Сердюкова "дотягнули" аж до міністра оборони Росії.

"Усе складалося у зятя добре, адже він пам'ятав головне правило: треба шанувати сім'ю. Вона дала тобі все. Неважливо, італійські це шахраї або пітерські. Закони однакові", - пише Навальний.

"Усілякі дрібниці, типу: розкрадання податків, яке вчиняли його безпосередні підлеглі (явно не без його відома, цих підлеглих він навіть із собою до Міноборони забрав), адові закупівлі в міністерстві оборони і таке інше сходили йому з рук", - продовжує соратник Ксюші Собчак, посилаючись на сайт "Остановить Неприкасаемых".

Але усе змінилося тоді, коли з'явилася вона – 33-річна білявка на імя Євгенія Васильєва.

Саме з цієї жінки почався скандал навколо Сердюкова

"Молода чиновниця працювала з нашим зятем. Дівчина вона дуже талановита, тому що у свої роки примудрилася заробити на 13-кімнатну (!) квартиру на Арбаті…" – пише Навальний з посиланням на "Вести.ру".

Тоді Сердюкова і запідозрили у зраді "сім'ї". А наприкінці жовтня міністра виявили у цій самій квартирі при проведенні там обшуку, пише "РБК Daily".

"У поняттях нашої влади обман Сім'ї - злочин набагато більш небезпечний, ніж розкрадання і вбивство.., тому сьогодні зять перестав бути Міністром Оборони. Точніше так, зять перестав бути зятем, тому потрібен інший Міністр", - іронізує опозиціонер.

Як відомо, днями Путін відправив Сердюкова у відставку, а на його місце призначив Сергія Шойгу, повідомляє "Интерфакс".

"Ось така от історія про вищу кадрову політику у 21-му столітті, у країні, що володіє ядерною зброєю і що займає 1/7 суші Землі", - закінчив розповідь Навальний.

Фото "Известия" та скріншот з Live Journal Навального

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів