Посол Британії слухає "Океан Ельзи" та "Червону руту"

20 листопада 2012, 17:00

Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт зізнався, що є великим прихильником творчості рок-гурту "Океан Ельзи". До того ж Сміт слухає пісні Івасюка та знає "Червону руту".

Про це дипломат розповів в інтерв’ю газеті "День".

Саймон Сміт не лише розмовляє кількома мовами, зокрема японською, але й є музикантом.

Навчаючись у Львові, він познайомився з творчим доробком Славіка Вакарчука та гурту "Океан Ельзи".


"Я мав також зустріч із ректором Львівського університету. Люди у Львові мені сказали, що взаємини між батьком і сином змінилися. Кілька років тому вони зазвичай дивилися на сина і казали: "Знаєте, його батько - міністр освіти, дуже відома людина". Тепер вони дивляться на ректора і кажуть: "Знаєте, його син - рок-зірка, дуже відома людина", - поділився посол.

"Я маю велику книжку українських пісень, що її подарувала мені родина зі Львова. Тому я знаю, що таке "Червона Рута", і маю компакт-диск із найкращими піснями Володимира Івасюка, я починаю вивчати ці пісні з великим інтересом", - розповів Сміт.

На запитання, чи хотів би він зіграти з якимсь українським гуртом, посол Британії відповів:

"Я думаю, це було б великою метою. Але поки що у мене обмаль часу для цього. Проте, безперечно, це те, що я хотів би зробити. Знову ж таки, подібно до мов, коли ви граєте музику з людьми, це ще один шлях до розуміння, чим варто зайнятися", - сказав Саймон Сміт.

Фото газети "День"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів