Дружина Льовочкіна створила картину до свята, скасованого Януковичем

21 листопада 2012, 12:27

Мисткиня та дизайнерка Зінаїда Ліхачова, яка є дружиною голови Адміністрації президента, схоже, не згодна з деякими аспектами політики Януковича.

Дружина Льовочкіна створила картину на честь Дня Свободи, який торік був скасований президентом.

На сторінці у соцмережі Facebook Ліхачова розмістила фото своєї роботи, на якій зображена корова на тлі українських орнаментів.

З 22 листопада, а саме цього дня раніше відзначали День Совободи, у Національному центрі народної культури "Музей Івана Гончара" дружина Льовочкіна презентує картину під назвою "McDonald’s".


Дружина Льовочкіна перезентує картину на честь забороненого свята

"Для українців корова споконвіку була священною твариною, яка дає молоко, а отже, дарує життя… Проте з часом корова стала жертвою новітнього консьюмеризму. У споживацькому суспільстві, одним із символів якого є "McDonald’s", девальвували одвічні цінності", - йдеться в анотації до картини.

"Сьогодні корова — це насамперед сировина для гамбургерів, ковбас і стейків. Її високе життєдайне значення знецінилося, звелося до продукту споживання і насичення… Скривавлений чек із фастфуда символізує духовне збіднення, убогість консьюмеристського суспільства", - так пояснює свій задум художниця.

Нагадаємо, День Свободи відзначався 22-го листопада як річниця Помаранчевої революції. Це свято було встановлено 19-го листопада 2005-го року указом президента Віктора Ющенка.

Втім, у грудні минулого року президент Віктор Янукович підписав наказ про скасування цього свята.

Фото з Facebook Ліхачової

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів