Мерфі та Візерспун визнали найменш "рентабельними"

5 грудня 2012, 10:10

Американський комік Едді Мерфі та володарка "Оскара" Різ Візерспун стали найбільше переоціненими зірками Голлівуду цього року.

Журнал "Forbes" склав щорічний рейтинг акторів, яких переоцінили у 2012-му році.

Варто зазначити, що при складанні рейтингу у розрахунок бралися касові збори трьох останніх фільмів за участю кінозірки, що вийшли у широкий прокат за останні три роки. Також враховувалися відомості про їхні гонорари за ці стрічки.

Кожен долар гонорару, виплаченого Едді Мерфі, приніс творцям фільмів з його участю в середньому лише 2,3 долара. Три стрічки за участю актора провалилися у прокаті, а фільм "Як вкрасти хмарочос" зібрав лише 153 мільйони доларів при бюджеті в 75 мільйонів.


Мерфі найбільше переоцінили цього року

Як нагадує видання, щоб фільм почав окупатися, він має заробити у прокаті як мінімум вдвічі більше, ніж було витрачено на його створення, а також покрити багатомільйонні витрати на рекламу.

Другий рядок у списку найбільш нерентабельних кінозірок посіла Кетрін Хейгл. Останній фільм за участю цієї актриси, "Дуже небезпечна штучка", не окупив навіть витрат на виробництво. Він зібрав лише 37 мільйонів при бюджеті 40 мільйонів.

А кожен долар, вкладений у Хейгл, приніс кінокомпаніям 3,40 долара.

На третьому місці опинилася володарка "Оскара" Різ Візерспун. Стрічка "Як знати…", де вона зіграла одну з головних ролей, заробила лише 49 мільйонів доларів при бюджеті в 120 мільйонів.

Візерспун цього року втретє стала мамою, тому, мабуть, не переймається своєю "нерентабельністю"

Після такої невдачі підвищити рентабельність актриси не змогла навіть її остання робота - фільм "Отже, війна", що зібрав 157 мільйонів доларів при 65-мільйонному бюджеті.

Кожен долар гонорару Візерспун приніс творцям фільмів з її участю у середньому лише 3,9 долара.

Четверту сходинку рейтингу посіла ще одна володарка "Оскара" - Сандра Баллок. Дві останні стрічки за участю Баллок показали досить скромні результати. А кожен долар, виплачений Баллок, приносить кінокомпаніям п'ять доларів.

Продюсери переоцінили можливості Баллок

Замикає п'ятірку найбільш переоцінених зірок Голлівуду комедійний актор Джек Блек, кожен долар гонорару якого приносить 5,2 долара доходу.

Актриса Дрю Беррімор, яку "Forbes" визнав найменш рентабельною кінозіркою у 2011-му році, цього разу до рейтингу не потрапила.

Фото АР з сайтів "Forbes", "CBS News" та "Thestar.com"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів