Беррімор, Крузу та Кідман забагато платять

4 листопада 2011, 16:00

До десятки "нерентабельних" кінозірок потрапили Дрю Беррімор, Едді Мерфі, Ніколь Кідман та Том Круз. Попри чималі гонорари, одержані акторами, стрічки за їхньою участю в прокаті зазнали фіаско, подекуди не перекривши навіть свого бюджету.

Про це повідомляє "Forbes".

Аби скласти цей рейтинг, журнал дослідив заробітки 40 найбільш високооплачуваних акторів та актрис Голівуду, а також бюджет та прибутки від фільмів, в яких вони знялися протягом останніх 5 років.

Найменш рентабельною голлівудською зіркою 2011-го року названо Дрю Беррімор. Взамін кожного долару, витраченого на її гонорар, кіностудії отримали лише 40 центів прибутку.


Дрю Беррімор стала найменш рентабельною зіркою 2011-го року

Її стрічка 2009-го року "Все гаразд" у світовому прокаті зібрала 16 мільйонів, а фільм 2007-го "Щасливчик" – лише 8 мільйонів.

Другу сходинку посідає актор Едді Мерфі. За кожен долар, що йому заплатили кіностудії, їм повернулося приблизно 2,70.

Останні стрічки з участю коміка – "Уяви собі" та "Знайомтесь, Дейв" обернулися колосальним фінансовим провалом. Перша , маючи бюджет у 60 мільйонів, зібрала в світовому прокаті лише 50, а друга, в яку було вкладено 55, принесла лише 22 мільйони.

Останні стрічки за участю Мерфі провалилися в прокаті

Актор Вілл Феррелл, який два роки поспіль очолював список зірок, яким переплачують, у 2011-му посів третю сходинку. Кожен заплачений йому долар повернувся кіновиробникам приблизно 3,50 доларами.

Четверте місце має оскароносна акторка Різ Візерспун. Кожен долар, витрачений на неї, повернувся 3, 55 доларами. Невдалою для білявки стала романтична комедія "Звідки знати", де вона зіграла з Джеком Ніколсоном та Овеном Вілсоном. Бюджет фільму становив 120 мільйонів доларів, у світовому прокаті ж він отримав лише 50.

Завершує п'ятірку зірок, яким переплачують, двократний володар "Оскару" Дензел Вашингтон. Прибутки від останніх його стрічок не такі вже й непогані, але слід врахувати, що його гонорар також немалий – 20 мільйонів доларів за фільм. Вкладений в актора долар повернувся в середньому 4,25.

Дензел Вашингтон бере по 20 мільйонів доларів за стрічку

Шосту сходинку посідає Ніколас Кейдж. Одна з останніх його стрічок, "Що приховує брехня" ("Trespass"), де також зіграла Ніколь Кідман, у перший вікенд показу зібрала 16 тисяч доларів, і це не друкарська помилка.

Сьоме місце в переліку акторів, яким переплачують, має Адам Сендлер. Він заробляє так багато, що, в разі коли стрічка провалюється, її творцям годі й думати про окупність своїх інвестицій. Власне, так сталося з комедією "Приколісти", яка, маючи бюджет у 75 мільйонів, у прокаті зібрала лише 71.

Восьму сходинку посідає Вінс Вон. Не виправдала сподівань остання його стрічка "Дилема". В неї було вкладено 70 мільйонів доларів, і рівно стільки ж вона здобула в прокаті.

Том Круз із колишньою жінкою стали останніми в десятці

Далі йде Том Круз, невдалою для якого став фільм "Леви для ягнят". Картина зібрала в прокаті лише 63 мільйони доларів.

Його колишня дружина, Ніколь Кідман, завершує цьогорічну десятку. Фінансово невдалою стала вже згадана стрічка з її участю - "Що приховує брехня".

Фото Reuters, з сайтів Bid.ru, "The Mirror", AP з сайту "Forbes"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів