Художник Сафронов судиться з "Pussy Riot"

12 грудня 2012, 11:55

Російський художник Нікас Сафронов, якому нещодавно позував Віктор Янукович, подав до суду на панк-групу "Pussy Riot".

В одному зі своїх роликів дівчата з гурту незаконно використовували зображення Нікаса, пише "Life Showbiz".

При створенні відеоролика під назвою "Pussy Riot" палить путінський гламур", який був викладений торік на YouTube, двічі було використане обличчя Сафронова.

"Pussy Riot" використовували у своєму відеокліпі моє обличчя. Природно, мені це не сподобалося. Вони там і матом лаються, і оргії влаштовують. Я не хочу, щоб моє ім'я було хоч якось пов'язано з цією групою", - розповів митець.


Сафронов вирішив ускладнити життя учасницям "Pussy Riot"

"Я "Pussy Riot" ніколи не підтримував. Мене щиро обурює подібна поведінка людей, які нічого не зробили для країни, для світу, крім того, що роздягалися і займалися сексом в публічних місцях. Я не політик і далекий від цього, але коли люди роблять щось позитивне, то я завжди радий допомогти", - продовжив художник.

Торік скандальний гурт влаштував дебош під час дитячого конкурсу, в журі якого був Сафронов. Саме тоді його обличчя потрапило в об'єктиви тих, хто намагався закарбувати групу для чергового відеоролика.

До слова, на ту мить художник навіть не підозрював про скандальну популярність "Pussy Riot". А про те, що його образ був використаний в їхньому кліпі, дізнався днями від свого сина Луки.

На дівчат чекає ще один суд

Захищати свої права Нікас довірив відомому адвокату Сергію Жоріну.

"Згідно за статтею 152.1 "Охорона зображення громадянина" Цивільного кодексу Росії будь-який образ може бути використаний тільки з дозволу зображеної особи. Ми будемо вимагати компенсацію моральної шкоди…" – зазначив адвокат.

"Ми не сумніваємося в тому, що виграємо цей судовий процес. Справедливість і закон обов'язково будуть відновлені", - заявив Жорін.

Нагадаємо, двох учасниць "Pussy Riot" засудили до двох років в’язниці, а третю відпустили. Тож дівчатам зараз якраз бракувало позову від придворного художника Сафронова.

Фото "Life Showbiz" та стоп-кадр з відео на YouTube

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів