Учасницю "Pussy Riot" звільнили у суді

10 жовтня 2012, 14:45

Учасницю російського панк-гурту "Pussy Riot" Катерину Самуцевіч звільнили у залі суду. Мосміськсуд пом'якшив їй покарання, замінивши два роки реального терміну на умовний.

Крім того, їй призначено випробувальний термін, пише "Lenta.ru".

Вирок Хамовнічеського суду щодо інших двох дівчат - Надії Толоконнікової та Марії Альохіної - залишився чинним. Вони засуджені до двох років колонії.

Під час судового засідання засуджені повторили, що своїм виступом у Храмі Христа Спасителя не хотіли образити почуття віруючих, а їхня акція носила політичний характер.

"Ми не є войовничими атеїстами. Ми не войовничі атеїсти. Я хочу, щоб мене зараз почули. Ми проти рубки хрестів, ми проти крадіжки ікон, ми проти того, щоб ікони поливали чорнилом. Ми вважаємо це огидним. Це для нас неприйнятно", - зазначила Альохіна у суді.

Катерині Самуцевіч (крайня ліворуч)  дали два роки умовно

Крім того, вона хотіла звернути увагу на висловлювання президента Росії Володимира Путіна, який, коментуючи вирок "Pussy Riot", використав вислів "вліпив двушечку".

Суддя її перервала і попросила висловлюватись у справі. Також при згадці прізвища Путіна суддя перервала Надію Толоконнікову.

Адвокати засуджених просили провести повторну експертизу дій своїх підзахисних на предмет того, чи розпалюють вони релігійну ворожнечу.

Але у цьому клопотанні суд відмовив, так само як і у виклику свідків, які перебували у храмі під час виступу "Pussy Riot".

Нагадаємо, 17-го серпня учасниць "Pussy Riot" Катерину Самуцевіч, Марію Альохіну і Надію Толоконнікову засудили до двох років колонії загального режиму за звинуваченням у хуліганстві на ґрунті релігійної ненависті.

Як відомо, приводом для висунення звинувачень став перформанс, який Pussy Riot влаштували в храмі Христа Спасителя в лютому 2012-го року.

Фото з сайту "OperKor.net"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів