Жигунов заборгував 34 мільйони

14 лютого 2013, 11:20

Російський актор, продюсер і режисер Сергій Жигунов опинився в центрі фінансового скандалу.

Жигунов взяв кредит на 39 мільйонів рублів, аби зняти фільм. Однак гроші так і не повернув, пише "Экспресс-газета".

У результати борг довелося гасити не актору, а його поручителю - державної організації "Національні рибні ресурси".


Все почалося з того, що Сергій Жигунов зняв для "Росрибаловства" соціальну рекламу. Далі він запропонував організувати зйомки художнього фільму про браконьєрів на Далекому Сході. На фільм артист попросив 116 мільйонів рублів. За цю суму Жигунов обіцяв зірковий склад артистів.

"Наша організація повинна була сплатити підготовчий період, який коштував 60 мільйонів. Жигунов пообіцяв, що "Нацрибресурс" отримає державний грант на зйомки і тим самим поверне гроші", - розповів виконуючий обов'язки генерального директора "Національні рибні ресурси" Станіслав Стандрік.

"А поки грант не дали, вирішено було взяти кредит у "Россельхозбанке" на суму 39 мільйонів. Наша організація виступила поручителем Жигунова в банку. Плюс наше агентство видало йому шість мільйонів", - додав він.

Фільм знімала кінокомпанія Жигунова "Пелікан". Робота вже йшла повним ходом, як з'ясувалося, що "Національні рибні ресурси" не можуть отримати державний грант.

Жигунов не збирається віддавати 34 мійльни рублів

"Згідно з положенням конкурсу, взяти грант могли тільки документальні фільми. Ми з самого спочатку не проходили з художнім, і Жигунов не міг про це не знати", - заявила начальник правового управління "Національні рибні ресурси" Олеся Гладкова.

Тоді керівництво зажадало у Жигунова пояснень, куди він витратив шість мільйонів рублів.

"Він приніс нам купу якихось зйомок. Це були кадри, епізоди, все що завгодно, але не фільм. Куди пішли наші гроші, ми так і не зрозуміли. Ніяких фінансових документів!" - заявив Стандрік.

Однак він зазначив, що Жигунов перший внесок по кредиту вніс - п'ять мільйонів рублів. Далі його компанія "Пелікан" не заплатила нічого і залишилися 34 мільйони, які банк списав з поручителя.

Тож тепер "Національні рибні ресурси" звернулися до суду і виграли справу. Згідно з судовим рішенням Жигунов зобов'язаний повернути 34 мільйони рублів.

"Рішення суду Жигунов виконувати не збирається. Приставам вдалося вилучити з рахунку його компанії лише 47 копійок. Більше грошей у "Пелікана" немає", - повідомила Гладкова.

Розірвавши відносини з "Національними рибними ресурсами", Жигунов почав співпрацювати з телеканалом "Росія". Отримавши нову фінансову підтримку, Сергій продовжив зйомки фільму.

Тепер "Національні рибні ресурси" намагаються притягнути Жигунова до кримінальної відповідальності за шахрайство.

Найцікавіше, що Сергій подав зустрічний позов. Він звинуватив державні організацій у тому, що ті видали не всю суму для попереднього етапу зйомок фільму, і тепер вимагає ще 21 мільйон рублів.

Фото "Экспресс-газеты"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів