Адель другий рік поспіль найкраще продається

27 лютого 2013, 17:38

Альбом "21" британської співачки Адель уже другий рік поспіль визнали безперечним лідером по світових продажах.

Такі дані надала в своєму щорічному звіті Міжнародна федерація виробників фонограм та відеограм (IFPI).

Про це повідомляє "ВВС".

Адель знову стала лідеркою в рейтингу продажів

Загалом протягом 2012-го в світі продали 8,4 мільйона копій платівки Адель. Альбом надійшов до продажу ще в березні 2011-го, і до кінця року встиг розійтися понад 17 мільйонами копій.


Від 2001-го, початку публікування звітів IFPI це перший випадок, коли один альбом посідає першу позицію в рейтингу два роки поспіль.

На другому місці в рейтингу опинилася кантрі-співачка Тейлор Свіфт та її платівка "Red", котра продалася 5,2 мільйона копій.

Альбом Тейлор Свіфт розлетівся понад 5 мільйонами копій

Третьої сходинки дістався англійський бойз-бенд "One Direction". Перший студійний альбом гурту, "Up All Night" розійшовся 4,5 мільйона копій. Друга їхня платівка, "Take Me Home" теж потрапив до п'ятірки - його продали 4,4 мільйона копій.

Стільки ж протягом 2012-го було продано і копій альбому "Born To Die" американської співачки Лани Дель Рей.

У рейтингу синглів лідеркою виявилася канадська співачка Карлі Рей Джепсен із піснею "Call Me Maybe" (12,5 мільйонів проданих копій). У потилицю їй дихає австралієць Готьє з композицією "Somebody That I Used To Know" (11,8 мільйона). На третьому місці – хіт "Gangnam Style" від корейського виконавця Psy (9,7 мільйона копій).

Бажаючих придбати копію хіта "Gangnam Style" у 2012-му виявилося 9,7 мільйона

Також IFPI повідомляє, що вперше за останні 13 років музична індустрії показала зростання пробутку порівняно з попереднім роком. Воно склало 0,3% при загальних прибутках у 16,5 мільярдів доларів за 2012-й. 34% від загальних прибутків виробників музики склали продажі на цифрових носіях.

Нагадаємо, в рейтингу заробітків представників музичної індустрії Адель посіла лише 11-ту сходинку, за рік ставши заможнішою на 14 мільйонів доларів. Першу сходинку посіла поп-королева Мадонна.

Фото АР з сайту "Herald Sun", Reuters із сайтів us.life.viva.co.id та interaksyon.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів